KostrenaOpćina - prijatelj djece

EKO kamp: aktivni praznici u Kostreni

U Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji u utorak je započeo EKO kamp koji se odvija u sklopu projekta Stori po svoju.

Na kampu koji danas završava sudjeluje 27 djece u dobio od 8 do 14 godina. Polaznici uče o recikliranju, onečišćenjima, očuvanju prirode te kako razne otpadne materijale prenamijeniti u korisne predmete te time smanjiti onečišćenje okoliša.

Kamp se sastoji i od praktičnog djela pa su tako osnovnoškolci uz pomoć mentora izrađivali ukrase i razne druge predmete, čistili plažu, razdvajali otpad, ali i presađivali i brinuli se o sadnicama.

U fotogaleriji pogledajte kako nam je bilo prethodnih dana.

Kamp se održava u sklopu projekta “Stori po svoju”. „Stori po svoju“ je pilot program kojim se djecu i mlade potiče na usvajanje različitih znanja i vještina, tzv. makers (uradi sam) kulture, na veći društveni angažman i stvaranje okruženja u kojem uče djelujući u svojoj zajednici, povećavajući kvalitetu života i stvarajući dodatnu vrijednost sebi i drugima. Prijavitelj i nositelj projekta Stori po svoju je Općina Kostrena, a partneri su Grad Rijeka, Grad Kraljevica i Centar kulture Kostrena Projekt se financira u 100% iznosu iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Trajanje projekta je od veljače 2021. do veljače 2023.