Kostrena

Novi format emisije Naša Kostrena

Kada je pandemija “požurila” transformaciju općinskog lista Naša Kostrena u internetski portal istoimenog naziva, bio je to početak razvoja lokalne multimedijalne platforme kakva bi u budućnosti Naša Kostrena trebala postati.

Ideja o pokretanju učinkovitijeg komunikacijskog kanala s mještanima kao i namjera da se lokalne teme približe mlađoj i srednjoj generaciji čitatelja, pomorcima i Kostrenjanima koji žive u inozemstvu, postojala je duže vrijeme.  S ciljem povezivanja medijskih formata i jačanja prepoznatljivosti Naše Kostrene, unatrag nekoliko godina u suradnji s lokalnom televizijom Kanal Ri pokrenuta je kratka televizijska emisija istoimenog naziva,  a potom u 2020. godini i portal Naša Kostrena s namjerom dodatnog osnaživanja komunikacije u zajednici, umrežavanja, poticanja suradnje i informiranja što se pokazalo posebno značajno u vrijeme pandemije.

Od sada će kao važan dio Naše Kostrene biti i novi video format kroz koji ćemo pratiti sva važnija događanja u Kostreni. Ovoga puta tema je bila otvorenje novog vatrogasnog i društvenog doma u Pavekima.

Uz uredništvo portala i nekoliko stalnih suradnika, namjera je da se u kreiranje sadržaja u što većem broju uključe mještani svih dobnih skupina. Naša Kostrena može biti odlična platforma za stjecanje novih korisnih kompetencija i razmjenu znanja koja donosi veliku dobrobit svima jer je važan dodatni cilj i kreiranje novih vrijednosti, a ne samo poboljšanje komunikacije. Tehnologija se sve brže razvija i pred nama je konstantan izazov brzog prilagođavanja i cjeloživotnog učenja.  Novo dinamično doba, posebno tržište rada, od pojedinca traži kreativnost, interdisciplinarnost i sposobnost stvaranja sadržaja, a naročito spremnost za brze prilagodbe i stalno usavršavanje.

Multimedijalna platforma Naša Kostrena može biti upravo to okruženje za stjecanje novih kompetencija pa je ovo prilika i da uputimo poziv svim mještanima koji se žele uključiti u rad portala ili bi se pak rado okušali kao voditelji, fotografi, snimatelji… Javite nam se na urednistvo@nasakostrena.hr