Općina - prijatelj djeceVrtić

Energetska obnova vrtića

Nakon što je u travnju Općina Kostrena  potpisala ugovor o energetskoj obnovi DV “Zlatna ribica”, radovi se približavaju završetku i energetska učinkovitost poboljšat će kvalitetu boravka djece u vrtiću.

Povećanje energetske učinkovitosti zgrade Dječjeg vrtića „Zlatna ribica“ provelo se kroz nekoliko projektnih aktivnosti i to obnovom toplinske ovojnice zgrade, izvedbom termoizolacije kosih i ravnih krovova i zamjenom vanjske stolarije čime se povećavaju energetska svojstva zgrade i postižu značajne uštede u potrošnji energije.  Po završetku projekta, zgrada dječjeg vrtića iz postojećeg energetskog razreda C prijeći će u energetski razred A.

Ukupna vrijednost energetske obnove vrtića iznosi oko 5 milijuna kuna, od čega je preko 3 milijuna kuna bespovratnih. Uspješnom prijavom projekta, Općina Kostrena osigurala je 1,6 milijuna kuna od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i dodatnih 1,4 milijun kuna od Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i time značajno smanjila udio vlastitih sredstva u projektu.