KostrenaKultura

Filmski tjedan: 4. KuK donosi tri zanimljiva naslova

Četvrto izdanje Kina u Kostreni, poznatijeg kao KuK, održat će se od 11. do 13. kolovoza na dobro poznatoj lokaciji ispred Sportske dvorane Kostrena.

U sklopu programa Kostrenskog leta i ove će se godine održati Kino u Kostreni koje je Kostrenjanima postala jedna od omiljenih manifestacija u ljetnim mjesecima.

Ovogodišnji KuK donosi tri izvrsna naslova:

11.8. srijeda, Luka, crtani film
12.8. četvrtak, Još jedna runda/Druk
13.8. petak, Čuvaj me s leđa 2

Sve tri projekcije počinju u 21 sat, a ulaz je besplatan.

 

O crtanom filmu „Luka“

(LUKA | Trailer #1 | 2021 – YouTube)

Mladi dečko Luka doživljava nezaboravno ljeto na talijanskoj rivijeri ispunjeno hrpom sladoleda, ukusne mediteranske hrane i beskrajnom vožnjom skutera uz more. Luka dijeli ove pustolovine sa svojim novootkrivenim najboljim prijateljem, ali njihovoj beskrajnoj zabavi prijeti duboko čuvana tajna: radi se zapravo o pravim morskim čudovištima iz drugog svijeta, iz dubine oceana.

 

O filmu „Još jedna runda“ 

(ANOTHER ROUND – Official Trailer – Starring Mads Mikkelsen – YouTube)

Postoji teorija da bi se svatko trebao roditi s malom količinom alkohola u krvi te da umjereno pijanstvo otvara naše umove svijetu koji nas okružuje, smanjuje naše probleme i povećava našu kreativnost. Ohrabreni tom teorijom, Martin i njegovo troje prijatelja, svi srednjoškolski učitelji kreću u eksperimentiranje konstantne opijenosti kroz radni dan.

O filmu „Čuvaj me s leđa 2“

Hitman’s Wife’s Bodyguard (2021 Movie) Trailer – Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Salma Hayek – YouTube)

Akcijska komedija Čuvaj me s leđa iz 2017. godine dobiva nastavak – slavnom plaćenom ubojici Samuelu L. Jacksonu i tjelohranitelju Ryanu Reynoldsu u nastavku se pridružuje i žena plaćenog ubojice Salma Hayek koja ih pokušava ujediniti.

Nositelj projekta je Motovun Film Festival, dok se program Kino u Kostreni organizira u suradnji s Centrom kulture Kostrena. Projekt je podržao pilot-program Europske komisije „Kina kao inovativni centri lokalne zajednice“ te Hrvatski audiovizualni centar. Projektom se potiču inicijative koje populariziraju kino-prikazivanje na inventivne načine.