KostrenaOpćina - prijatelj djeceVrtić

Fotocrtica: Dječji tjedan u Zlatnoj ribici

Dječji tjedan bogat je raznolikim aktivnostima u Dječjem vrtiću Zlatna ribica.

Dječji tjedan ove se godine obilježava od 4. do 10. listopada različitim aktivnostima za i s djecom. Tema ovogodišnjeg Dječjeg tjedna je Voće i povrće, čime se želi naglasiti važnost prisutnosti ovih namirnica u svakodnevnoj prehrani. Opća skupština Ujedinjenih narodna 2021. godinu proglasila je Međunarodnom godinom voća i povrća.

Banane, grožđe, jabuke i mandarine našle su se na meniju mališana i to kao voćni ražnjići koje su sami pripremili.

Vesna Lukanović iz Udruge “Dren” iz Rijeke, Željka Egredžija, vlasnica OPGa E-KOS iz Kostrene te Branka Kržik Longin, članica Katedre Čakavskog sabora Kostrene s vrtićarcima iz skupine Sovice kuhale su dvije vrste marmelada.

Polaznici jasličke skupine Školjkice uz pomoć slikovnica i fotografija prepoznavali su i imenovali razne vrste voća te se likovno izrazili otiskivanjem bocom, bojanjem temperom i spužvicom. Iako svakodnevno konzumiraju voće i uživaju u tome, ovaj su tjedan posebnu pažnju pridali istraživanju ovih namirnica svim osjetilima – vidom, okusom, mirisom i opipom.

Osim spremanja zdravih jela, kostrenski su se vrtićarci bavili i modeliranjem voća i povrća od gline. U tome im je pomagala Tea Pilepić, iskusna članice Udruge “Vali”.

Još jedna zanimljiva aktivnost u Dječjem vrtiću Zlatna ribica bio je posjet članova Odreda izviđača “Sjever – jug” koji su na terasi postavili šator i istaknuli prednosti boravljenja na svježem zraku u prirodi. A da sve bude zanimljivije, članovi Odreda iscrtali su vrtićarcima igru “Gusjenica” te svi skupa zaigrali.