KostrenaOpćina - prijatelj djeceVrtić

Fotocrtica: Neka svaki tjedan bude Dječji tjedan

Ovogodišnji Dječji tjedan bio je ispunjen sočnim i ukusnim voćnim zalogajima, smoothiejima, toplom juhom od bundeve, voćnim kolačima te s puno ljubavi u stvaranju svega toga.

Vrtićke i jasličke skupine Dječjeg vrtića Zlatna ribica sudjelovale su u obilježavanju Dječjeg tjedna kroz niz raznolikih aktivnosti; od crtanja, pričanja o prijateljstvu, pjevanja, modeliranja, rezuckanja voća i povrća, igranja zabavnih retro igara na otvorenom, upoznavanja s izviđačima pa sve do upoznavanja dječjih prava i potreba na zanimljiv i zabavan način .

Skupina “Pingvini” tjedan je započela izradom “Osobne karte djeteta” čime se htjelo naglasiti da je svako dijete posebno i individua za sebe. Tjedan se nastavio crtanjem i otiskivanjem temperom motiva voća i povrća, slaganjem slagalice i natjecanjem u nošenju voća, a završio pečenjem voćnog kolača te pjesmom i plesom.

Jaslička skupina Ribice tijekom Dječjeg je tjedna istraživala plodove jeseni koje su prikupili u suradnji s roditeljima. Izradili su didaktičke igračke za razvoj fine motorike, kušali fine prirodne sokove i smutije od raznog voća i povrća.

Vrtićka skupina Fijolice radila je ovaj tjedan na projektu “Od vrta do stola” koji je uključivao i pripremu juhe od bundeva. U njihovim aktivnostima sudjelovali su i roditelji, uz pomoć kojih su prikupili bundeve, te kuhari iz kuhinje Dječjeg vrtića koji su pomogli u kuhanju i posluživanju juhe.

Podsjetimo se, Dječji tjedan tradicionalna je godišnja akcija posvećena djeci, koja se obilježava od 1953. godine. Održava se u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana, a ove godine to je bilo od 4. do 10. listopada. Cilj je da se u ovom Tjednu još više pažnje posveti dječjim pravima i potrebama te da se obilježi aktivnostima za i s djecom. Svake godine Dječji tjedan ima temu, a ove godine to je bilo voće i povrće s obzirom na to da je 2021. proglašena Međunarodnom godinom voća i povrća od strane Opće skupštine Ujedinjenih naroda.