KnjižnicaKultura

Fotogalerija: Noć knjiga uz AREA 051

Noć knjige protekla u otkrivanju tajni knjige “AREA 051” i druženju s njezinim autorom Borisom Rošićem.

Sve je išlo naopako. Kao prvo, ovo uopće nije trebala biti knjiga. A sad smo, eto, upravo na promociji knjige – koja je gotovo rasprodana. – smije se autor knjige “AREA 051” Boris Rošić. Doista, samo zahvaljujući Knjižnici Kostrena, najbržih dvadesetak uspjelo je nabaviti svoje primjerke knjige, za koje, priznaje Boris, stižu same pohvale: – Meni su se javili samo ovi što hvale. Ovi drugi, kojima je knjiga služila kao podložak za stol ili za potpalu, nisu se javili, tako da za sada imam samo pozitivne reakcije. Ima, vidim, među vama dosta i povratnika, koji su zvali za još koji primjerak. – obratio se publici koja je aktivno sudjelovala, poticala raspravu i, naposljetku, ipak uspjela doći do svojeg primjerka.

Ravnateljica Knjižnice Kostrena Dragana Vučinić predstavila je autora i knjigu o kojoj se puno priča, a do koje se teško dolazi u tiskanom izdanju. Zainteresirana publika doznala je nešto više o nastanku knjige i Borisovoj ljubavi prema fotografiranju. Uz malu pomoć publike zaključeno je da “ima oko za tajne skrivene u javnosti”, a o tome kakve je jabuke Engleska slala kad je odavde tjerala Francuze, koji je riječki disko klub bio prvi u Hrvatskoj ili koja crkva ima u svoj zvonik ugrađen lift, čitajte u Borisovoj “AREA 051”. Za sve koji nisu vični čitanju u e-obliku, a nemaju svoju knjigu, ravnateljica Vučinić istaknula je da Knjižnica Kostrena ima nekoliko primjeraka.

“AREA 051” sadrži 33 poglavlja u kojima se obrađuju različite teme kao što su: “Gradska vrata – Ulazi i izlazi”, “Karolija RIječka – Djevojka sa željeznom jabukom”, “Torpedo – Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane” i dr. Tu su još i tri dodatna poglavlja: zanimljivi pogledi iz druge perspektive, odgonetke postavljenih pitalica te poglavlje u kojima se navodi po čemu je Rijeka bila prva ili naj.

Za sve Kostrenjane i one koji Kostrenu vole, lijepa je vijest da je Boris Rošić postao suradnik na našem portalu pa ga već sada možete pratiti u tekstovima u kojima otkriva ljepote Kostrene nekad i sad. Čitajte o gotovo 401 stepenici, a uskoro stiže i članak u kojem Boris otkriva zašto je put od Žurkova do Stare vode dugačak 45 godina.