BrodoviKostrenaMore

Fregata Essex Branimira Šoića osvojila prvu nagradu publike

Među 60 izloženih maketa na 14. Hrvatskoj ocjenskoj izložbi maketa brodova „Rijeka 2021“ prvom nagradom publike nagrađena je maketa Fregata Essex Branimira Šoića.

U Edukacijsko-izložbenom prostoru CTK Rijeka od ponedjeljka, 12. srpnja, do četvrtka, 22. srpnja održalo se 26. Državno natjecanje brodomaketara i 14. Hrvatska ocjenska izložba maketa brodova “Rijeka 2021”. Na Državnom natjecanju u konkurenciji od 29 maketa hrvatskih brodova i brodica, od čega njih sedam u juniorskoj konkurenciji, pobjedu je odnijela maketa putničkog broda M/B Premuda Zdravka Šiška.

Na 14. Hrvatskoj ocjenskoj izložbi maketa brodova “Rijeka 2021” među 60 izloženih maketa prvom nagradom publike nagrađena je maketa Fregata Essex Branimira Šoića, kostrenskog kapetana, dobitnika mnogih priznanja i nagrada, a makete bojnog broda Bismarck Luciana Križaja i maketa dubrovačkog galijuna Argosy Milija Šantića osvojile su drugu i treću nagradu publike.

Brodomaketarsko natjecanje s dugogodišnjom tradicijom organiziraju Hrvatski savez brodomaketara u suradnji s Centrom tehničke kulture Rijeka, a uz pokroviteljstvo Hrvatske zajednice tehničke kulture, Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Sve zaljubljenike u makete brodova u rujnu očekuje Svjetsko natjecanje u brodomaketarstvu i to, ako okolnosti budu dopuštale, u prostoru Exportdrva od 11. do 19. rujna. Očekuje se da bi moglo biti izloženo oko 200 maketa brodova iz Europe i svijeta.


Fotografije preuzete s https://www.rijeka.hr/,  https://www.novilist.hr/ i https://www.hsb.hr/hr/