KostrenaSport

Gabriel Barac i Nika Rimaj novi prvaci Hrvatske

U Kostreni je danas održano Prvenstvo Hrvatske u supersprint triatlonu na kojem se za titulu državnog prvaka borilo 150 ponajboljih hrvatskih triatlonki i triatlonaca iz gotovo svih hrvatskih klubova.

Natjecatelji su prvo preplivali dionicu od 375 metara, potom vozili10 kilometara biciklističke utrke i pretrčali 2,5 kilometra dugu stazu. U konkurenciji žena prva je u cilj ušla Nika Rimaj, utrku je na drugoj poziciji završila Roza Šporčić,a treća je ciljem prošla Magdalena Starčević. Titulu državnog prvaka kod muškaraca izborio je Gabriel Barac iz triatlon kluba Rival, dugi je bio Filip Vilenica dok je na trećem mjestu utrku završio Adrian Žgaljić. Gabrielu je ovo peta ovogodišnja pobjeda na velikim nacionalnim natjecanjima i više nego dobra podloga za europska natjecanja u sljedećoj sezoni.

Rezultati natjecanja dostupni su na: https://my.raceresult.com/220410/results#0_40174A

Svoju utrku s nešto kraćim dionicama imali su i najmlađi triatlonci i rekreativci koji su se željeli okušati u ovom izazovnom sportu koji zahtjeva veliku fizičku spremu i vještinu u različitim sportskim disciplinama.

Unatoč zahtjevnosti organizacije na nekoliko različitih lokacija, natjecanje je proteklo bez poteškoća i svi sudionici su izrazili zadovoljstvo organizacijom kao i lokacijom pa je Kostrena još jednom potvrdila svoj status dobrog domaćina kao i potencijal za održavanje velikih sportskih natjecanja.

Prvenstvo Hrvatske u supersprint triatlonu organizirao je Triatlon klub Rival iz Rijeke u suradnji s Općinom Kostrena, Turističkom zajednicom općine Kostrena, Gradom Rijeka, Primorsko-goranskom županijom i Savezom sportova PGŽ-a uz potporu sponzora tvrtki ACI, Keindl sport, Hilton Rijeka, JGL, Natural Wealth, SuperHeraw i Dezinsekcija Rijeka.