Sport

Galebašima sve medalje na Prvenstvu Hrvatske

Kostrenski jedriličari dominirali su na Prvenstvu Hrvatske koje je organizirao JK Orion iz Mošćeničke Drage.

Prošli vikend se ispred Mošćeničke Drage održalo otvoreno državno prvenstvo za klasu šljuka na kojem je nastupilo 11 posada iz Hrvatske, Italije i Norveške. Po idealnim uvjetima za jedrenje s maestralom jačine od 12 do 17 čvorova održano je pet plovova od kojih se najlošiji plov odbacio.

U ukupnom plasmanu prvo mjesto na otvorenom prvenstvu Hrvatske osvojila je mješovita hrvatsko-norveška posada: Marko Marinović i Maj Kristen Borgen.

U konkurenciji hrvatskih posada za prvenstvo Hrvatske u potpunosti su dominirali kostrenski jedriličari: osvojili su sve tri medalje. Naslov državnih prvaka osvojila su braća Bojan i Vlado Grego, drugo mjesto pripalo je posadi: Milko Volarić i Dean Pavlak dok su treći Igor Ružić jr. i Slobodan Velikić. Četvrto mjesto pripalo je također kostrenskoj posadi: Damir Vranić i Ivan Perović.

Nakon osvojenih naslova državnih prvaka u klasi 420 i ILCA 4 u kategoriji do 16 godina, ovo je treći ovogodišnji naslov državnih prvaka za kostrenske jedriličare. Time je JK Galeb još jednom pokazao da je jedan od najboljih jedriličarskih klubova u Hrvatskoj.