KostrenaKultura

Glazbenik svjetskog kalibra i višestruki dobitnik nagrade Porin J.R. August nastupa u Kostreni

Ne može se reći da je riječ isključivo o glazbeniku, autoru ili pjevaču. On je sve to zajedno, ali i mnogo više od toga. Jedinstvena ličnost bogata glazbenim i životnim iskustvom koja na stvarnim temeljima gradi vlastiti svijet mašte iz kojeg je, kad ga otkriješ, veoma teško otići.

U Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji u subotu 16. listopada s početkom u 20 sati J.R. August nastupit će uz pratnju zbora i saksofonista.

J.R. August, pravoga imena Nikola Vranić iz sela Jakuševec pored Zaboka, prvi se put glazbom počeo baviti sa svega četiri godine kada je započeo svirati sintesajzer što je ubrzo preraslo u strast.

Njegov glazbeni put vrludao je od školskog rock benda, preko varaždinske grupe Voodoo Lizards čiji je član bio neko vrijeme, do gostovanja na debitantskom albumu glazbenika Zacka Dusta ujedno i pjevača spomenutog benda. Potom slijedi prvi EP „Change of Seasons“ čija je pjesma završila na top listi 25 najboljih pjesama po izboru benda Coldplay. Uslijedio je nešto mirniji period u kojem je Nikola napisao više od stotinu pjesama, a 2019. izdao je svoj prvi album „Dangerous Waters“.

Dobitnik je niza domaćih i inozemnih priznanja, a među najistaknutijima su svakako Porini i to njih čak 5 do sada. U 2020. godini osvojio je tri Porina i to u kategoriji Album godine za album „Dangerous Waters“, koji je proglašen najboljim i u kategoriji Najbolji album alternativne glazbe. Treći Porin pripao mu je u kategoriji Najbolji novi izvođač.  U 2021. godini pripala mu je nagrada Porin za Najbolji koncertni album „Live at Hrvatski glazbeni zavod“ dok je za Najbolji video broj nagrađena pjesma „Dangerous Waters“ i njen redatelj Filip Gržinić.

Ulaznice se mogu kupiti u sustavu mojekarte.hr. Cijena ulaznice je 50 kn, za umirovljenike 30 kn, a za učenike 25 kuna. Ulaznice s popustom za umirovljenike i učenike mogu se kupiti samo na blagajni Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji sat vremena prije početka koncerta. Svi gledatelji moraju imati COVID potvrde, izuzev djece do 12 godina.

Koncert se organizira kao dio programa jubilarne dvadesete Jeseni u Kostreni. Organizator koncerta je Centar kulture Kostrena uz podršku Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji te pokroviteljstvo Općine Kostrena.