KostrenaKulturaOpćina - prijatelj djeceRoditeljski kutak

Glumački ljetni kamp Max teatra održava se u Kostreni

Glumački dramski studio Max teatar iz Zaprešića organizira svoj prvi glumački ljetni kamp u Kostreni u periodu od 28. 7. do 3. 8. 2021. U kampu će boraviti šesnaestero djece u dobi od 8 do 14 godina.

Max teatar profesionalno je kazalište sa sjedištem u Zaprešiću, a djeluje i u općini Brdovec i Mariji Gorici. Autorski tim Max teatra čine kazališni profesionalci koji godinama rade s djecom, mladima i odraslima.

Za završnicu održavanja kampa izvest će se na Trgu sv. Barbare dvije predstave po principu djeca djeci.  Prva je predstava „Crvenkapica u prometu“, koja će biti održana u nedjelju, 1. kolovoza s početkom u 21 sat, a izvode je djeca od 8 do 14 godina.

O predstavi Crvenkapica u prometu

U ovoj predstavi Crvenkapica ne ide baki kroz šumu već kroz prometnu gužvu. Opasnost je za nju neoprezan vozač i auto – vuk koji ju može ugroziti pa makar ona sve dobro učinila i prelazila cestu preko zebre na zeleno svjetlo. Stoga je ova edukativna predstava odlična prilika za učenje prometnih pravila i ponašanja svih sudionika u prometu. U predstavi se koriste i lutke koje je za Max teatar izradila Gordana Krebelj te scenografski elementi koje je kreirao i izradio Miljenko Sekulić.

Edukativna Crvenkapica za usvajanje prometnih pravila

U ponedjeljak, 2. 8. s početkom u 21 sat odigrat će se predstava Mali princ“ u kojoj glume djeca od 11 do 15 godina.

O predstavi Mali princ

Mali princ najpoznatije je djelo francuskog pilota i književnika Antoinea de Saint-Exupéryja, napisano 1943. godine. Ovo neveliko, ali iznimno duboko i nadahnjujuće djelo očaralo je čitatelje svih uzrasta diljem svijeta, o čemu svjedoči i činjenica da je knjiga prevedena na preko 200 svjetskih jezika te prodana u više od 80 milijuna primjeraka što je čini jednom od najprodavanijih knjiga na svijetu. Jedna od njezinih posebnosti jest i u tome što ju je ilustrirao sam autor, kako bi što vjernije dočarao svoje likove.

Ulaz na predstave je slobodan.