KostrenaRoditeljski kutak

“Happycentar” – kampanja za pomoć djeci iz potresom pogođenih područja

Odred izviđača pomoraca „Kantrida“ – Rijeka i Odred izviđača „Sjever-jug“- Kostrena uključili su se u Nacionalnu kampanju „HAPPYCENTAR – igračke nove za mirnije snove“ namijenjenu djeci iz potresom pogođenih područja.

Izviđačke udruge širom Hrvatske, ali i brojni drugi partneri kampanje, u svojim prostorijama organizirali su lokalne HAPPYCENTRE u koje građani mogu donijeti nove igračke i drugu opremu za djecu.  Prikupljene donacije izviđači će osobno odnijeti djeci u potresom pogođena područja.

Nove slikovnice, igračke i didaktički materijali

Cilj kampanje jest donacijama građana i tvrtki prikupiti isključivo nove: igračke, slikovnice, dječje knjige, sportsku opremu i rekvizite, crtaći pribor i drugi didaktički materijal za igru te ih osobno uručiti djeci i mladima u potresom pogođenim područjima.

Nove igračke i drugu opremu za djecu građani mogu donijeti na dvije lokacije u Rijeku i Kostrenu. U Rijeci u Odred izviđača pomoraca „Kantrida“ u prostore udruge na Stadionu Kantrida (ispod B tribine) svaki utorak i četvrtak od 18h do 20h te subotom od 10h do 12h. U Kostreni ponedjeljkom od 12h do 14h i srijedom od 17h do 19h u prostore udruge Odreda izviđača „Sjever-jug“ na adresi Šodići 3.

“Sjever-jug” Kostrena potiče razvoj djece kroz igru

Organizatori kampanje su Savez izviđača Hrvatske, Zaklada izviđačkog prijateljstva i agencija HEARTH, a kampanja se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Istraživanja su pokazala da je igra je od iznimne važnosti za dječji emocionalni, socijalni, intelektualni i fizički razvoj te za pobuđivanje mašte i kreativnosti. Odred izviđača pomoraca „Kantrida“ – Rijeka i Odred izviđača „Sjever-jug“ – Kostrena postali su HAPPYCENTRI te se i ovom prilikom pozivaju građani da se pridruže u kampanji donacijom novih igračaka i druge opreme za djecu. Još više o samoj kampanji možete saznati na službenoj web stranici kampanje na www.happycentar.com.