Kostrena

Hodači uživali u novoj stazi i posjetu Kući kostrenskih pomoraca

Nedjelja s gotovo ljetnom temperaturom u Kostrenu je privukla brojne ljubitelje nordijskog hodanja koji su uživali u lijepom danu, ljepotama Kostrene i u posjetu Kući kostrenskih pomoraca.

Nakon okupljanja na Žurkovu i tradicionalnih vježbi zagrijavanja, sudionici su u sklopu programa pod nazivom Korakom do zdravlja” – nordijsko hodanje i pješačenje stazama Kostrene, krenuli na pohod novom atraktivnom Stazom kostrenskih pomoraca. Nova je staza obuhvatila neke nove, do sada neobuhvaćene lokacije, a posebnost današnjeg programa bio je posjet Interpretacijskom centru Kuća kostrenskih pomoraca.


Hodači su uz stručno vodstvo doznali puno zanimljivih detalja o povijesti pomorstva i Kostrene. Osim zanimljivim pričama o pomorskoj povijesti Kostrene, domaćini su hodače počastili i popularnim kostrenskim jestivim suvenirom “Kostrenskom tortom”, slasticom čija je receptura također inspirirana morem i pomorstvom. 


Bilo je to još jedno posebno druženje za nordijske hodače, a organizatori već najavljuju novo druženje i novu rutu sljedećeg vikenda. Nordijsko hodanje je u Kostreni postalo pravi hit pa je za očekivati da će i sljedeća nedjelja u Kostrenu privući veliki broj hodača i zaljubljenika u zdrav način provođenja slobodnog vremena.

Program zajednički organiziraju TZO Kostrena, KŠR Gorovo i Nordic Walking Teama Opatija, a ove nedjelje pridružio im se Centar kulture Kostrena.