KaféKostrenaSport

“Hodaj i ti” – nordijsko hodanje kao zdrava rekreacija

Projekt Hodaj i ti! pridonosi razvijanju svijesti o zdravom načinu života i prevenciji bolesti, kao i razvijanju svijesti o važnosti rekreacije i kretanja za zdravlje pojedinca.

DIP – Društvo za istraživanje i potporu organizator je akcije Hodaj i ti! kojim se promiče inkluzija mladih s teškoćama te socijalna i zdravstvena održivost. Riječ je o nastavku projekta Ri Urban Inclusive Walking 2020 iz 2019. godine, ali sada na području Primorsko-goranske županije te uz potporu Općine Kostrena.

Dva nordijska hodanja Kostrenom

Planirano je 5 vođenih tura nordijskog hodanja na području Primorsko-goranske županije od čega dvije zajedničke šetnje građana i mladih s teškoćama na području općine Kostrena. Održat će se interaktivna edukativna predavanja o važnosti inkluzije, socijalnog kapitala i održivosti u Kostreni.

Realiziranjem ovog projekta šetnice Kostrene postaju mjestom susreta i umrežavanja generacija, kao i zbližavanja sumještana kroz podizanje svijesti o važnosti brige o zdravlju.

Plan nordijskog hodanja

  • ponedjeljak, 14. 6. 2021. od 10 do 12 sati – START: Kostrena, Žurkovo, lučica kod Jedriličarskog kluba
  • četvrtak, 17. 6. 2021. od 18 do 20 sati – START: Kostrena, Žurkovo ili druga šetnica prema interesu građana
  • četvrtak, 24. 6. 2021. od 10 do 12 sati – START: Kastav, na Crekvini
  • ponedjeljak, 28. 6. 2021. od 18 do 20 sati – START: Rijeka, Costabella
  • srijeda, 30. 6. 2021. od 10 do 12 sati – START: Opatija, Slatina

Za sudjelovanje potrebno je imati udobnu obuću i odjeću, ruksak na leđima da ruke budu slobodne i dobru volju. Polazak i okupljanje bit će na platou u lučici Žurkovo (iza Jedriličarskog kluba Galeb).

Ako nemate štapove, ne brinite se, organizatori će vam ih posuditi dok ne savladate hodanje, a nakon tri nordijska hodanja, štapove će organizatori šetačima i pokloniti.

Prijaviti se mogu svi zainteresirani građani i sudjelovanje je besplatno, no s obzirom na organizacijske potrebe, obavezna je prijava putem poveznice: https://bit.ly/3v6dDjE.

Za socijalnu održivost, odnosno bolje i zdravije društvo

Hodaj i ti! jest inicijativa za povećanje socijalne održivosti lokalne zajednice korištenjem postojećih resursa Kostrene i pruža idealnu priliku za poticanje inkluzije mladih s teškoćama i dostupnost zdravih fizičkih aktivnosti.

Cilj je povećati dostupnost zdravih rekreativnih aktivnosti (nordijsko hodanje) stanovnicima Primorsko-goranske županije: u Kostreni, Rijeci, Kastvu, Viškovu, Opatiji i drugdje te omogućiti aktivno uključivanje građana u aktivnosti mladih s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju te prevencija bolesti zdravom sportskom aktivnošću i povećanje socijalnog kapitala općine Kostrena, odnosno PGŽ-a.

Više o programu pročitajte u prilogu i ne zaboravite se prijaviti putem poveznice.

fotografije preuzete s Facebook stranice RI Urban Inclusive Walking 2020 – za održivu i inkluzivnu Rijeku