KostrenaSport

Hodanjem do zdravlja – Hodaj i ti!

U utorak, 30. studenoga u vremenu od 11 do 13 sati Društvo za istraživanje i potporu organizira vođenu šetnju Kostrenom s polaskom iz uvale Žurkovo (ispred JK Galeb).

Projekt “Hodaj i ti!” započeo je u lipnju kada je na različitim lokacijama za mještane Kostrene održano više vođenih šetnji nordijskog hodanja. Cilj projekta jest stvaranje zdravih navika promovirajući nordijsko hodanje kao dostupnu, inkluzivnu i  zdravu aktivnost, primjerenu svim dobnim skupinama. Osim izrazito visokog i pozitivnog učinka na zdravstveno stanje, ima i povoljne učinke na pozitivan razvoj vrijednosti zajednice.

Završna aktivnost projekta jest interaktivno predavanje o društvenom kapitalu i mogućnostima osnaživanja zajednice  što je upravo moguće povećati sudjelovanjem što većeg broja članova zajednice u ovakvim zdravim zajedničkim aktivnostima.

Predavanje će se održati u utorak 7. prosinca 2021. u 17 sati u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji,  pod nazivom Društveni kapital – što nordijsko hodanje ima s tim? Predavanje će održati Marta Berčić, prof. sociologije i voditeljica projekta “Hodaj i ti!” koji sufinancira Općina Kostrena.

Pozivaju se hodači i novi sudionici da se prijave na mail: udruga.dip@gmail.com kako bi se osigurao dovoljan broj štapova za nordijsko hodanje koje će se održati 30. studenoga u Kostreni.