Sport

I Kostrena na karti Diversnight zarona

U Kostreni je održan prvi Diversnight u Hrvatskoj kao dio globalnog Diversnight eventa koji se svake godine diljem svijeta održava prve subote u studenome.

Diversnight u Kostreni održan je u organizaciji RŠ ScubaGene, a radi se o sedamnaestom Diversnight eventu na kojem je prvi put s ronilačkom lokacijom sudjelovala i Hrvatska.

Ove godine prijavljeno je 150 ronilačkih lokacija u 21 državi svijeta pa je tako uz ronioce iz Norveške, Finske, Islanda, Njemačke, Estonije, Kambodže, Tajlanda, Indonezije, Japana, Egipta, Južnoafričke Republike pa čak i Grenlanda, zaronilo i 12 ronilaca iz Hrvatske i Slovenije.

Specifičnost je ovog noćnog zarona što počinje u vrijeme prema kalendarskoj godini pa je Diversnight 2021. započeo u 20 sati i 21 minutu po lokalnom vremenu, a nakon zarona servirana je i tradicionalna Diversnight torta prema ideji začetnice Diversnighta, Norvežanke Tone Svee Dahl. Diversnight je prvi put održan 2005. godine na nekoliko ronilačkih lokacija u Norveškoj kao ideja zbližavanja ronilaca koji nemaju “buddija” ili koji žive u područjima gdje nema ronilačkih centara. Ubrzo su se ideji pridružile susjedne Danska i Švedska, a s vremenom je Diversnight postao globalna atrakcija koja se održava svake prve subote u studenome.

Fotografije preuzete sa stranice: https://www.scubalife.hr/.