Kostrena

I ove godine Udruga Ekoregija Kostrena brine o potrebitim mještanima Kostrene

Udruga Ekoregija Kostrena u suradnji s Udrugom umirovljenika Penko i ove godine darivala je potrebite mještane Kostrene.

Hvalevrijedna akcija koja je svoje pilot izdanje imala prošle godine, ove je godine obuhvatila 13 adresa.

Paketi su uključivali povrtne sorte – krastavac, papriku, paradajz i mrkvu, a vrijedni članovi dviju udruga dostavili su ih našim potrebitim sumještanima.

Veseli nas da smo odradili akciju i ove godine. Nadamo se da će to postati tradicionalno jer lijepo je dobiti, ali je još veći užitak u davanju, istaknula je predsjednica Udruge Ekoregija Kostrena, Ljiljana Opančar.

U Rasadniku smo zatekli vrijedne vrtlare pa smo upitali kakva je situacija s obzirom na ovogodišnje vremenske (ne)prilike.

Vrijeme je bilo zahvalno jer je bilo malo više kiše pa smo bili skrbni što se tiče zalijevanja. A što se tiče kultura biljaka bilo je svakojakih šokova. Od sjemena koje je zakazivalo zbog čega smo neke vrste sadili po par puta, pa do velikih vrućina koje su dale svoj danak, pa je recimo krasan paradajz ispod kožice već počeo kuhati, pojasnila je gđa. Opančar.

Uz standardne poteškoće i izazove koje vrtlarenje nosi, očigledno je da ćemo se morati početi prilagođavati neugodnim iznenađenjima koje donose vremenski utjecaji. No, još jednom se dokazalo da dobra djela poput ovoga ništa ne može spriječiti.