KostrenaOpćina - prijatelj djeceRoditeljski kutak

Inkluzivne sportske igre u Kostreni

U subotu, 17. rujna 2022. godine, u organizaciji udruge DIRA RIJEKA održat će se Inkluzivne sportske igre na sportskom terenu u Kostreni ispod prenoćišta Lucija. Program započinje u 10 sati, a prijave za sudjelovanje primaju se do 15. rujna.

Povod za ovu manifestaciju jest Hrvatski olimpijski dan koji se službeno obilježava 10. rujna, a organizacijom inkluzivnih sportskih igara želi se svu djecu potaknuti na bavljenje sportom i na kretanje, a za djecu s teškoćama u razvoju, bit će pripremljeni specijalni sportski programi.

Cilj je igara ohrabriti svu djecu, a posebno onu s teškoćama u razvoju, na bavljenje sportom i što više kretanja, u svrhu povećanja kvalitete njihova života.

Inkluzivne sportske igre u potpunosti će osmisliti i voditi trenerica Sportskog saveza Rijeka i Hrvatskog paraolimpijskog odbora Jasmina Lukšić. Sportske discipline u potpunosti će biti prilagođene djeci, a u nekoliko disciplina uz djecu će sudjelovati i roditelji. Naglasak će biti na atletskim disciplinama. Igre su namijenjene svoj djeci i mladima od 5 do 16 godina.

Kao partnerska udruga u ovu će se manifestaciju uključiti Riječki komorni zbor Val čiji će članovi volontirati kako bi olakšali provedbu svih aktivnosti.

Prijave su obavezne i primaju se  do 15. rujna 2022. putem online obrasca objavljenog na Facebook stranici @dirarijeka ili na email: dira.rijeka@gmail.com.