Kultura

Interliber – najveći sajam knjige otvoren do nedjelje

44. Međunarodni sajam knjige Interliber otvoren je do nedjelje, 13. studenoga 2022. godine na veliko zadovoljstvo svih ljubitelja pisane riječi.

Interliber je najveća književna manifestacija u Hrvatskoj koja okuplja najznačajnije domaće i inozemne nakladnike i knjižare, platforma za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja.

44. izdanje Interlibera svečano je otvoreno u nazočnosti brojnih predstavnika kulturne, političke i akademske zajednice uz poruke o važnosti knjige i pisane riječi te poziv svima da u narednim danima posjete Zagrebački velesajam i pronađu knjigu za sebe.

44. Interliber traje do 13. studenoga, a otvoren je svaki dan od 10 do 20 sati osim petkom i subotom kada je radno vrijeme do 21 sat. Ulaz na sajam je besplatan, kao i parkiralište za sve posjetitelje Interlibera.

Ove godine, uz hrvatske, svojim se izdanjima i autorima na Interliberu predstavljaju i izlagači iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Irske, Italije, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, SAD-a, Slovenije, Srbije, Švedske, Švicarske, Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Osim bogate ponude knjiga, nakladnici su pripremili i bogat popratni program promocija i susreta s autorima. Premium program koji organizira Zajednica nakladnika i knjižara pri HGK posvećen je ukrajinskoj i srpskoj književnosti pod nazivom “Srbija u fokusu” i “Ukrajina u fokusu”, a u Europskoj godini mladih, poseban je program pripremljen za mlade te uključuje radionice grafita, glazbeni program, kvizove i različite edukacije.

Interliber je sajam koji posjetitelji izrazito vole i koji ne propuštaju. Osnovna škola Kostrena ove će godine, nakon pauze zbog korone, ponovo oživjeti posjet sajmu te će učenici od 5. do 8. razreda organizirano posjetiti Interliber i tako poručiti da su knjiga i čitanje važni.