KostrenaKulturaOpćina - prijatelj djece

Ispod duge: suradnja kostrenskih udruga Ekoregija i Vali

Članovi Udruge Ekoregija i Udruge za kreativno stvaralaštvo Vali osmislili su zajednički projekt pod nazivom “Ispod duge” koji je svoje finale imao u petak 16. lipnja.

Projekt je osmišljen s ciljem uređenja i oplemenjivanja vanjskih zidova koje koristi Ekoregija u kostrenskom Rasadniku i koji se protežu prema javnoj površini odnosno kolnim putem.

Ovo je nastavak suradnje ukrašavanja zidova u Rasadniku koji je započeo prije nešto manje od dvije godine. Za potrebe ukrašavanja zida članovi udruge Vali izradili su pločice od keramike koje su se lijepile na zid. Kao glavni motiv odabrano je veliko stablo smokve s plodovima u središnjem dijelu i nekoliko grmova lavande sa strane.

Manji zid koji se nalazi na prilazu vrtovima ukrasili su predmetima koje su izradila djeca školskog uzrasta, polaznici radionica keramike Udruge Vali. Ovaj zid čine cvjetovi u bojama duge ispod kojih se nalaze brojne životinjice stanovnici vrtova.

Osim vrijedne suradnje dviju udruga i vrijednosti uključivanja djece u projekt, ovo je svakako lijep doprinos uređenju naše Kostrene.