KaféKuharicaRoditeljski kutak

Iz maminog rukava u kuhinji

Pandoleti, slatko iz kostrenske kuharice

Nema ljepšeg od kuhanja s djecom. Naravno, ako možete zanemariti svo brašno koje leti kuhinjom, komadiće tijesta zalijepljene na vratima frižidera i masne otiske ručica na stolicama. Pozitivne stvari su ipak brojnije ili barem nadjačavaju ove prve: sreća i veselje što rade nešto korisno, sreća i veselje što provode vrijeme s roditeljima, sreće i veselje jer je želučić nakon ove aktivnosti pun. To jest, najčešće pun, osim ako uspijete napraviti nešto potpuno nejestivo.

Potrebno: 3 jaja, 30 dag brašna, 20 dag šećera, 5 do 10 dag isjeckanih badema

Priprema: Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i bademe. Izraditi dva kruščića i položiti ih u namašćeni i pobrašnjeni lim za pečenje vodeći računa da se ne dodiruju. Pandoleti se režu još vrući.

Priprema po domaći: Cukar i jaja dobro zmešamo, dodamo muku i mendule. Načinimo dve pinčice, stavimo va namazanu i z mukun posipanu rošćeru i to tako da se ne taknjivaju. Pandoleti moramo narezat još dokle su tepli.

 

Kako mi imamo zabranu bijelog šećera u kući, ovaj u receptu zamijenili smo zdravom verzijom, odnosno brezinim šećerom. Okus je isti, jedini nam je problem bio što netko nije mogao dočekati probati ih, pa smo ih mrvicu prerano izvadili iz pećnice. Znat ćemo bolje drugi put. Ovu zadnju napomenu spominjem samo kao ohrabrenje mamama i tatama koji se tek upuštaju u kuhanje s djecom – nikad, ali baš nikad neće sve ispasti savršeno, a opet će na kraju svi biti zadovoljni.