Izbori

Darko Tonković


Darko Tonković: Želim Kostrenu koja će koristiti sve svoje potencijale!

HDZ i HSLS na ovim izborima imaju zajedničkog kandidata za načelnika Općine Kostrena. Riječ je o jednom od aktivnijih kostrenskih vijećnika u više mandata Darka Tonkovića, koji je kao glavni motiv kandidature istaknuo činjenicu da je radom u vijeću, nadziranjem ustanova i tvrtki dobro upoznao cijeli općinski sustav i zna što je Kostreni potrebno da iskoristi sve svoje potencijale.

Želim bolju Kostrenu, ali za sve. Živim pošteno i odgovorno cijeli svoj život i to je ono što nudim stanovnicima Kostrene. Uvjeren sam ću okružen dobrim i sposobnim ljudima s liste HDZ – HSLS koju predvodim, ostvariti projekte koji će Kostreni donijeti nove sadržaje, novo lice i koji će biti jamstvo za daljnji razvoj i napredak. Dužni smo stvoriti ozračje po mjeri naših mještana u kojem će se dobro osjećati svi, bez obzira na porijeklo i svjetonazor. – kazao je Tonković.

Nositelj liste i kandidat za načelnika – Darko Tonković

Suradnja je ključ razvoja

Tonković je posebno istaknuo važnost suradnje sa višim razinama vlasti: – Želim da u županijskoj i državnoj vlasti imamo partnere koji će nam pomoći u financiranju velikih kapitalnih projekata, a ne pričati kako su oni krivci za našu nesposobnost i stagnaciju.

Kapitalni projekti, kvaliteta i infrastruktura

Predsjednik kostrenskog i županijskog HSLS-a Zoran Bakalović izjavio je da su odlučili podržati Darka Tonkovića jer je riječ o poštenoj i odgovornoj osobi kakve su potrebne u politici danas. Poseban naglasak stavio je na transparentnost u poslovanju Općine i svih ustanova i tvrtki kojima je ona osnivač: Mještani imaju pravo uvida u sve račune i ugovore jer onaj tko radi pošteno i odgovorno nema što skrivati!

Svoj program saželi su u 3 glavne točke:

  1. KAPITALNI PROJEKTI – potiču rast i razvoj
  2. KVALITETA ŽIVOTA – omogućiti ugodan život svima
  3. KOMUNALNA INFRASTRUKTURA – zaslužujemo sređeno i uređeno mjesto

Složili su se da ne treba davati nerealna obećanja i predstavljati megalomanske projekte za koje nisu poznati izvori financiranja, već treba obratiti pozornost tko su osobe koje su u stanju zaista ostvariti svoje programe.

U Kostreni više od 30 godina

U Kostreni Darko Tonković živi više od 30 godina, oženjen je i otac kćeri i sina. Rođen je 1969. godine i kao dragovoljac sudjelovao u Domovinskom ratu od 1990. do kraja. Cijelo vrijeme bio je aktivan u borbenom sektoru osim perioda kada je bio zarobljen u logoru Manjača.

Stekao je zvanje nastavnika na Filozofskom fakultetu u Rijeci, ali nakon završetka Domovinskog rata karijeru je nastavio u MORH-u gdje je radio i usavršavao se na području vođenja i upravljanja. Nakon umirovljenja iz HV-a aktivirao se u društvenom životu Kostrene kroz angažman u župnoj zajednici, lokalnoj udruzi branitelja i članstvom u HDZ-u.

Slobodno vrijeme najradije provodi na terminima malog nogometa i šetajući sa suprugom po kostrenskoj šetnici.