KostrenaKreativaKultura

Izložba povodom 15 godina djelovanja Udruge „Vali“

Udruga za kreativno stvaralaštvo Vali ove godine napunila je 15 godina postojanja i tim povodom otvorena je izložba keramičkih radova pod nazivom „Petnaest godina djelovanja“ u Galeriji Garbas u Rijeci.

Prostor galerije izuzetno je lijep i prikladan za proslavu ovako važne godišnjice. U otvorenju izložbe sudjelovali su Karmen Grbac, predsjednica Udruge Vali, profesor Boris Roce te Jagoda Grgurić kao jedna od osnivačica Udruge Vali. Posjetitelji su mogli vidjeti i prigodni videozapis nastanka keramike kao i fotografije članova Udruge i njihovih radova. Podršku članovima Udruge svojim dolaskom su iskazali mnogi riječki keramičari.

Izložba će biti otvorena do 30. listopada, ponedjeljkom i subotom od 10 do 13 sati, ostalim radnim danima dvokratno od 10 do 13 te od 17 do 20 sati.

Na izložbi su članice Udruge pokazale svoje radove nastale različitim tehnikama izrade u keramici koje su usvojile kroz dugi niz godina te su ovom prigodom izložili i neke svoje starije radove kako bi se pokazao i napredak u njihovu radu.

Na izložbi su izložene i fotografije radova koji su izloženi pod morem i dandanas se nalaze na dnu mora pa se može vidjeti keramika kakva je bila kod postavljanja u more te nakon nekog vremena kad su predmeti postali stanište za ribe i druge morske organizme. Bio je to jedinstven projekt na koji mogu biti ponosni svi članovi Udruge. Budući je Udruga napunila 15 godina, izloženi su razni predmeti, od tradicijske tematike do uporabnih stvari.

Udruga Vali zahvaljujući Općini Kostrena uspješno korača dugi niz godina te sudjeluju na raznim projektima. Iza njih brojne su izložbe te uspješno njeguju očuvanje kulturne i druge baštine Kostrene izrađujući svoje predmete od gline, a za koje ponekad možda i ne prepoznajemo na prvu da je u pitanju keramika.