KostrenaSport

Izuzetna sezona za Karate klub Kostrena

Ova je sportska sezona bila nadasve uspješna za Karate klub Kostrena. Velik je broj natjecanja iza njih, a odličja i uspjesi govore sami za sebe.

Razgovarali smo s trenericom Vanessom Cvjetan Lozo i pomoćnom trenericom Laurom Fučik koje su nam rekle što su klub i natjecatelji postigli do sada, ali i što ih još čeka.

Prvo natjecanje koje je potrebno spomenuti je Rijeka kup, gdje se s velikim brojem osvojenih odličja u ukupnom plasmanu klubova, Karate klub Kostrena popeo na treće mjesto. Ovo natjecanje poslužilo je kao svojevrsna zadnja provjera prije Balkanskog prvenstva, a svi su borci pokazali zavidnu formu. Osim toga, na Rijeka kupu borkinja Sara Tadej osvojila je dvije zlatne medalje čime se popela na najviše postolje u kategoriji kadetkinja i juniorki.

Nakon toga uslijedilo je Balkansko prvenstvo u Baru u Crnoj Gori gdje su naši karatisti i karatistice polučili ogromne uspjehe i vratili se kući s osmijesima na licima i medaljama u rukama. Milla Vita Lozo zauzela je prvo mjesto pobjedom protiv predstavnice Turske te postala prvakinjom Balkana.

– S obzirom da sam mlada trenerica i ovo mi je kao takvoj bilo prvo Balkansko prvenstvo, veoma sam ponosna što smo se vratili sa zlatnim odličjem. Još uvijek sam pod dojmom svega toga i nastavljamo istim tempom raditi za novu sezonu – rekla je Laura Fučik.

Osim Mile Vite, odlične plasmane osigurali su i Lucia Lencović koja je zauzela 5. mjesto, Gabriela Car na 7. mjestu, Levan Lorencin na 7. mjestu, te Vito Katnić na 9. mjestu. Koliko su vrijedne ove nagrade govori i konkurencija od 11 država i 1426 natjecatelja.

– Polučili smo impresivne uspjehe na dosad najmasovnijem Balkanskom prvenstvu te dobili novu prvakinju. Atmosfera je bila odlična, cijela dvorana je navijala, svi viču u isti glas te je to ono što daje najveću motivaciju. Tribine su gorile i stvarno smo ponosni – ne krije oduševljenje Vanessa Cvjetan Lozo.

Važno je istaknuti i zadnji turnir polusezone koji se održao u Malinskoj na kojem borci ni ovaj put nisu razočarali te su se vratili u Kostrenu s dvije zlatne, četiri srebrne i tri brončane medalje. No to nije sve, jer Borna Babić prvi se put pridružio kadetskoj nacionalnoj selekciji te je odradio prve pripreme za kadetsku reprezentaciju.

– Ovaj vikend bio sam na pripremama kadetske reprezentacije za izbor najboljih za Europsko prvenstvo 2024. Uskoro me čeka veliki turnir Youth lige na kojoj će biti 3500 sudionika – objašnjava Borna Babić.

Dojmovi članova ekipe Karate kluba Kostrena nakon velikog natjecanja u Crnoj Gori više su nego pozitivni:

– Osvojila sam prvo mjesto na Balkanskom prvenstvu i bilo mi je odlično, još smo bili i na plaži, kupali se i bilo nam je jako zabavno – Milla Vita Lozo.

– Osvojila sam peto mjesto i bilo mi je jako zabavno jer smo i slavili prijateljičin rođendan – Lucia Lencović.

– Bio sam 7. na balkanskom prvenstvu od nas 35 i to mi je vrlo dobar rezultat te sam napredovao od prošle godine kada sam bio 14. od 28 boraca. Bile su pune tribine i svi smo navijali – Levan Lorencin.

– Bio sam 9. na prvenstvu, navijanje je bilo jako glasno, borbe su mi bile dosta teške ali sam zadovoljan rezultatom – Vito Katnić.

– Prvi put sam bila na Balkanskom prvenstvu i to mi je bilo jako lijepo iskustvo. Zadnji dan mi je bio rođendan i svi smo se zabavljali – Kornelija Reljac.

– Bila sam sedma na Balkanskom prvenstvu. Bilo mi je super jer je prijateljica Kornelija slavila rođendan i bilo nam je uzbudljivo – Gabriela Car.

– Meni je ovo bio prvi put na Balkanskom prvenstvu i bilo mi je to jako lijepo iskustvo – Leona Lencović.

Za kraj koristimo priliku čestitati mladim karatistima i karatisticama, kao i njihovim trenericama, na izuzetnom uspjehu postignutom u protekloj sezoni. Vjerujemo da ih na jesen čekaju brojne nove pobjede!