Sport

Izvrsni rezultati ŠRD-a Kostrena na županijskom prvenstvu

U Crikvenici je održano županijsko prvenstvo u sportskom ribolovu na kojem je naš ŠRD Kostrena ostvario odlične rezultate.

U organizaciji Saveza za športski ribolov na moru PGŽ i ŠRK Oslić Selce kao domaćina održano je prvenstvo Primorsko-goranske županije u sportskom ribolovu za kategorije mlađi seniori U21 i Masters+55 za lov štapom s obale.

Prvo mjesto s ulovom od 1763 grama osvojio je Ivica Dundović iz ŠRD Kostrena, drugo mjesto s ulovom od 1543 grama osvojio je Albin Pobor iz ŠRK Oslić Selce, a treće mjesto s ulovom od 1055 grama Željko Čubranić iz ŠRD Kostrena.

Naši su sportaši osvojili i ekipno prvo mjesto i to u sastavu: Ivica Dundović i Željko Čubranić, a Čubranić je ulovio i najveću ribu na prvenstvu, pica od 295 grama.

Mlađi seniori

U kategoriji mlađih seniora U21 natjecalo se ukupno 12 ribolovaca koji su nakon 5 sati ribolova na vaganje donijeli 158 riba ukupne težine 6,6 kg.

Prvo mjesto s ulovom od 852 grama osvojila je Ivana Budisavljević  iz ŠRD Tunera iz Jadranova, drugo mjesto s ulovom od 768 grama osvojila je Marijana Milić iz ŠRD Kostrena, a treće mjesto s ulovom od 552 grama Luka Hajdaraj iz SRD Kantrida iz Rijeke.

Marijana Milić osvojila je 2. mjesto na županijskom prvenstvu

Ekipno prvo mjesto osvojila je ekipa SRD Kantrida, drugo mjesto osvojila je ekipa ŠRD Tunera, a treće mjesto Marijana Milić iz ŠRD Kostrena. Najveću ribu, arbuna od 193 grama ulovilo je Antonio Kirinčić.

Mlada nada ŠRD-a Kostrena jest Nikola Stilin koji je u kategoriji U16 na međuopćinskom prvenstvu bio 3. i time izborio nastup na županijskom prvenstvu u svojoj kategoriji

Gotovo cijela obitelj Milić veoma je uspješna u sportskom ribolovu. Uz Marijanu, koja je osvojila drugo mjesto u mlađim seniorima, Tomislav i Krešimir Milić ekipno su prvaci županije, Marijo Milić i Mateo Vukušić osvojili su 3. mjesto u kategoriji seniori dok je Tomislav Milić prvak u pojedinačnom natjecanju.

Lovili smo s obale pa je riječ o manjoj ribi: glavoč, knez, lumbak, babice te pokoji arbun, a ulovljena je i jedna lijepa ovčica od pola kile. Sve u svemu solidan ribolov za obalu. – zaključuje Mateo Vukušić koji je ulovio 28 primjeraka.

Budući da naše sportaše očekuje međužupanijsko prvenstvo krajem ljeta u Rijeci, uz čestitke na izvrsnim rezultatima, želimo im mnogo uspjeha na domaćem terenu!