Kafé

Izvučen travanjski pobjednik Besede

U travnju je kolo sreće izabralo Čedomira Sochora kao najsretnijeg igrača nagradne igre.

Čestitke g. Sochoru na redovitoj igri i dobrom znanju, koje mu je donijelo pobjedu. Nagradu je osigurala Katedra Čakavskog sabora Kostrena, a uredništvo Naše Kostrene javit će se s detaljima oko preuzimanja.

Tijekom travnja pogađalo se značenje riječi napršapoko, haptet, bjek i jerina, a najmanje smo točnih odgovora dobili za riječ haptet.

Ne valja previše haptet jer tada čovjek živi u oblacima. Ja osobno haptin da svaki posađeni pomidor dobro rodi i da svaki dan kokoš snese jaje, ali to je uglavnom nemoguće jer ne može se kontra prirode.

Jerko

Uvijek željeti više, nikad zadovoljan onim što imaš.

Jadranka Arbula

Iako u kotač sreće upisujemo sve igrače koji su točno odgovorili, najviše nas vesele vaša objašnjenja, po domaću ili standardno – svejedno (ma po domaću zeru nan se više pježa).

Kad se zračnica (kamandarija) od bicikla probuši, treba stavit bjek (zakrpu) da ne pušća! – kaže Čedomir Sochor, a Jerko nam poslao staru uzrečicu: Rabilo bi njoj stavit bjek na usta aš non-stop neš poveda!

Iako nisu sve besede bile lagane, dobili smo i jednu fugu da smo malo napršapoko izabrali besedu:

– 2.12. je bila riječ naprškat. Sad imamo opet isti korijen riječi. Rekal bin da ste napršapoko zadali novu riječ. – nasmijao nas je Jerko.

Zahvaljujemo svim igračima na sudjelovanju i odličnim objašnjenjima te vas pozivamo da igrate s nama i dalje.