Kafé

Izvučena sretna dobitnica Besede

Neki novi, a neki dobro nam znani i dragi igrači igrali su Besedu i u studenome te poslali četrdesetak točnih odgovora.

Najviše je sreće imala igračica Dajana Gugo, koju će obradovati poklon Katedre Čakavskoga sabora Kostrena.

I dok se polako pripremamo za posljednje besede u 2021. godini, zahvaljujemo Vam na odličnim objašnjenjima. Jadranka Arbula objasnila je što je puntape:

Puntape je broš. Koristi se i kao izraz za spoj, a i u negativnom smislu: “Neću bit sakemu puntape!” – privjesak.

A zatim se Jerko i našalio:

Popačaj se va puntapa od Jadranke Kosor. Ona sigurno ima daleko puno više broševa nego ta tvoja nona!

Uz puntape, slali ste nam objašnjenja i za prkatorij, prečizo bluzon, a objašnjenja besede rastrajbat bila su vrlo slikovita:

Rastrajbati znači sve uludo potrošiti; ono što su generacije prije stvarale, djeca ili nasljednici potroše. Veli se da dvije generacije stvaraju, a treća rastrajba jer ništa se ne cijeni što se mukte- besplatno i bez rada dobije.

Irena Vičević

 

Očito je da nisu imeli ni malo poštovanja prema njoj… Kad je partila, kuću i terene ča je imela su prodali za niš, a oni soldi z škabelina ča je šparala celi život su potrošili va oštarije u manje od mesec dan… Gnjusi jedni!

Jerko

A za kraj malo smijeha. Znamo da nije baš tako, ali hvala na veselju jer dobrih šala uvijek nedostaje:

Mene kad punica da soldi da njoj platin računi va pošte, tako prečizo (100 % točno) zračuna da mi ne ostane niti za kapuciner.

Čedomir Sochor

Ne zaboravite da svi koji ste odigrali i koji ćete tek odigrati Besedu sudjelujete u godišnjem izvlačenju najsretnijeg dobitnika, koji će se osladiti Kostrenskom tortom.