Kostrena

Jedna noć u Kostreni – novi glazbeni festival

Kostrena će ovog ljeta biti nezaobilazno odredište kada je u pitanju dobra zabava i sjajne manifestacije.

Jedna od njih, i to u svom premijernom izdanju, održat će se u Lučici Podurinj, 14. srpnja, s početkom u 20:30 sati. “Jedna noć u Kostreni”, novi je glazbeni festival čiji je naziv inspiriran poznatim starim šlagerom o jednoj noći u Kostreni, s namjerom da i ova noć ostane nezaboravna i označi početak jedne nove tradicije. Iako festival nije natjecateljskog karaktera, već u svojem prvom izdanju okupio je brojne vrsne izvođače koji će izvoditi poznate skladbe, a namjera je da se svake godine predstavi i barem jedna nova skladba tematski vezana za Kostrenu.

Premijerno izdanje obnovit će skladbu “Kostreno moja” koju je nekad izvodila klapa Trabakul. Organizatori se nadaju da će festival postati tradicionalan i tijekom godina stvoriti bazu lijepih skladbi o Kostreni i kreirati glazbenu razglednicu kao jedinstven zvučni suvenir.

U posebnom ambijentu kostrenske lučice, praćeni izvrsnim Infinity Band Croatia Orchestrom nastupit će: Giuliano, Đani Maršan, Damir Kedžo, Mario Lipovšek Battifiaca, Martina Majerle, Božidarka Matija Čerina, Katja Budimčić Sabljar, Lado Bartoniček, Dino Antonić, klapa Baladur, Ženski vokalni sastav Luštrin i Mići Boduli. Uz već spomenutu skladbu „Kostreno moja“, na repertoaru će se naći i “Jugo”, “Del tebe”, Laku noć, Kostreno”, kao i brojne druge uspješnice u kojima će publika nesumnjivo uživati.

Festivalska večer počinje u 20:30 sati, ulaz je besplatan, a organizatori su osigurali tisuću sjedećih mjesta.

Voditelji raspjevane kostrenske noći bit će Robert Ferlin i Jelena Glišić, a organizatori su pripremili još poneko iznenađenje kao i prigodnu ugostiteljsku ponudu. Nakon završetka festivalskog dijela večeri, druženje će se nastaviti uz klapu Baladur.

“Jednu noć u Kostreni” organiziraju Turistička zajednica Općine Kostrena, Općina Kostrena, Centar kulture Kostrena i Komunalno društvo Kostrena, uz potporu INA-e i Dezinsekcija Rijeka.