Kostrena

Jedna noć u Kostreni za pamćenje

Prvo izdanje novog festivala „Jedna noć u Kostreni“ doista je bila noć za pamćenje s čime će se vjerujemo složiti i brojna publika koja je ispunila lučicu Podurinj do posljednjeg mjesta i uživala u prekrasnoj glazbenoj večeri.

Festival čiji je naziv inspiriran poznatim starim šlagerom o jednoj noći u Kostreni, odmah je dobio svoje poklonike i već u svojem prvom izdanju privukao brojna poznata imena hrvatske estrade. Kostrenom su odzvanjali taktovi brojnih uspješnica koje su praćeni Infinity Band Croatia Orchestrom izvodili Giuliano, Đani Maršan, Damir Kedžo, Mario Lipovšek Battifiaca, Martina Majerle, Božidarka Matija Čerina, Katja Budimčić Sabljar, Lado Bartoniček, Dino Antonić, klapa Baladur, Ženski vokalni sastav Luštrin, Mići Boduli i kao gosti iznenađenja Andrina Frleta. Voditelji prve festivalske večeri bili su Jelena Glišić i Robert Ferlin.

Sudeći prema reakcijama i komentarima publike i ova će kostrenska noć, baš poput one koja ja opjevana, ostati još dugo u sjećanju svima koji su bili dijelom premijernog izdanja. Noć je otvorena stihovima Branke Kržik Longin Kad dojdeš, da najdeš, a prigodno zaključena Jednom noći u Kostreni u izvedbi Dina Antonića. Na pozornicu su se i u sjećanje publike vraćale neke stare skladbe poput one koju je izvodila klapa Trabakul “Kostreno moja”, a koju je ovoga puta izvela klapa Baladur, no ipak su nekako posebnu emociju kod publike izazvale neslužbena primorska himna Del tebe kao i Kanet na vetru Damira Kedže.

“Jednu noć u Kostreni” organizirali su Turistička zajednica Općine Kostrena, Općina Kostrena, Centar kulture Kostrena i Komunalno društvo Kostrena, uz potporu INA-e i Dezinsekcija Rijeka.

Da je festival ispunio sva očekivanja, potvrdili su i direktorica Turističke zajednice općine Kostrena Belma Džomba kao i općinski načelnik Dražen Vranić.

Organizatori se nadaju da će festival postati tradicionalan i tijekom godina kreirati glazbenu razglednicu Kostrene kao jedinstven zvučni suvenir i lijep dodatak na paletu kostrenskih suvenira s potpisom Juraja Zigmana kao i onih koje izrađuju vrijedni kostrenski kreativci i udruge, a koje su posjetitelji imali prilike vidjeti i kupiti tijekom festivalske večeri.