KostrenaKultura

Jesen u Kostreni: Direkt u glavu i Izbacivači

Na pola smo programa 22. Jeseni u Kostreni koja nam u tjednu koji slijedi donosi komediju Direkt u glavu 11. listopada, a nakon toga satiričnu predstavu Izbacivači 17. listopada.

Otkačena crna komedija Direkt u glavu

Što da sa svojim životom, odnosno smrću, napravi mrtvi glumac koji se našao pred kazališnom publikom i nekim sumnjivim tipom koji samo postavlja provokativna pitanja, a ne nudi nikakve odgovore? Direkt u glavu otkačena je crna komedija te novi hit u kojem iskusni glumci Borko Perić i Filip Detelić preispituje sve živo i mrtvo, uz salve smijeha i jedinstveno iskustvo za gledatelje. A koja ih je to tragikomična situacija dovela na daske koje ovog puta život ne znače?

Poznati glumac Borna je umro. Nije kremiran i sad je bijesan. Ne zna što se događa i zašto se kao pokojnik našao pred publikom i sumnjivim likom po imenu Franjo. Ono što Bornu muči jest kako je umro i zbog čega? U stvari, zašto je uopće i živio? Koji je smisao svega? Hoće li mu presuditi publika ili neka viša sila?

Kombinaciju klasične kazališne komedije i interaktivnog showa pred gledatelje donose poznati tekstopisac Igor Weidlich i hitovima dokazana B GLAD Produkcija.

Autor: Igor Weidlich
Režiraju i glume: Borko Perić i Filip Detelić
Grafičko oblikovanje: Kristina Gudac
Produkcija: B GLAD Produkcija

Direkt u glavu na rasporedu je 11. listopada u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji s početkom u 20 sati.

Izvrsna predstava Teatra Exit – Izbacivači

Jedan od najvećih i najoriginalnijih hitova hrvatske kazališne scene 90-ih, 27 godina nakon premijere, s više od 200 izvedbi i nizom nagrada, vraća se u novom glumačkom postavu. Energična, dinamična i satirična predstava prepuna glazbenih i plesnih brojeva donosi nam perspektivu četvorice izbacivača u noćnom klubu. Duhovit i žestok prikaz noćnog urbanog života i 20-ak različitih karaktera daje sliku društva i vremena u kojemu živimo, a istodobno zabavlja i upozorava te pokazuje i prokazuje način sazrijevanja mlade generacije. Predstava traje 80 minuta.

Igraju:  Boris Barukčić / Domagoj Ivanković, Nikola Nedić / Josip Brakus, Srđan Sorić i Tin Rožman

Izbacivači su na programu 17. listopada u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji s početkom u 20 sati.

Ulaznice za sve predstave dostupne su putem sustava online prodaje ulaznice.hr. Ako se ne rasprodaju unaprijed,  ulaznice će se moći kupiti i na dan predstave, na blagajni Narodne čitaonice sat vremena prije početka predstave. Cijena ulaznice iznosi 10 eura, za umirovljenike, studente i učenike 6 eura, uz napomenu da se ulaznice s popustom mogu kupiti isključivo u Narodnoj čitaonici, odnosno ove ulaznice neće biti dostupne putem sustava ulaznice.hr.