KostrenaKultura

Jesen u Kostreni: Ritina škola i Pračovjek za početak listopada

Nakon dvije izvrsno posjećene predstave 22. izdanja Jeseni u Kostreni, slijede Ritina škola i Pračovjek.

Jedna od najizvođenijih suvremenih komedija 30. rujna u Kostreni

Rita je inteligentna, pametna i britka frizerka koja osjeća da joj u životu nešto nedostaje. Pravdan je toliko rezigniran da mu više ništa ne nedostaje. Ili je bar tako mislio dok nije počeo predavati na večernjem tečaju književnosti…

Ritina škola jedna je od najizvođenijih suvremenih komedija, a u produkciji Planet Arta prilagođena je domaćoj publici. Što je znanje, zašto je ono uopće potrebno i čemu ono služi „u zemlji u kojoj su zatvori puni doktora i profesora“, samo su neka od pitanja s kojima se njih dvoje susreću, svaki sa svoje strane katedre, na tečaju književnosti koji ih oboje mijenja. Ritina škola govori o tome kako znanje utječe na čovjeka i njegov pogled na svijet, ali i o tome koliko  društvo utječe na znanje i na potrebu za njim. Rita je Vanda Winter, a Pravdan Marko Torjanac. Predstava traje 70 minuta.

Pračovjek – komedija o odnosu i razlikama muškarca i žene

Urnebesnu komediju o odnosu i razlikama muškaraca i žena od prapovijesti do danas, autora Roba Beckera, trenutno izvodi više od 40 glumaca diljem svijeta. Hrvatski je Pračovjek talentirani Peđa Gvozdić, glumac i redatelj koji ovim naslovom obilježava 10 godina umjetničkog djelovanja u Gradskom kazalištu “Zorin dom”.

Kroz intenzivnu glumačku igru, mnoštvo transformacija i izuzetno glumačko umijeće hrvatski Pračovjek Peđa Gvozdić nasmijat će vas, podučiti i pomiriti nepomirljivo. Predstava je na programu 5. listopada, a traje 100 minuta.

Predstava je nastala u koprodukciji Gradskog kazališta Zorin dom, Zakon Teatra i Theatre Mogula.

Sve predstave održavaju se u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji s početkom u 20 sati. Ulaznice za sve predstave dostupne su putem sustava online prodaje ulaznice.hr.

Ako se ne rasprodaju unaprijed,  ulaznice će se moći kupiti i na dan predstave, na blagajni Narodne čitaonice sat vremena prije početka predstave. Cijena ulaznice iznosi 10 eura, a za umirovljenike, učenike i studente 6 eura, uz napomenu da se ulaznice s popustom mogu kupiti isključivo u Narodnoj čitaonici, odnosno ove ulaznice neće biti dostupne putem sustava ulaznice.hr.