KostrenaSport

Joga uz more za savršeno opuštanje

Vježbe joge uravnotežuju tijelo, um, svijest i dušu, a zahvaljujući umirujućem efektu i djelovanju koje živčani sustav dovodi u ravnotežu, joga može ublažiti cijeli spektar simptoma izazvanih dugotrajnim stresom.

Riječ joga potječe iz sanskrta i znači povezati, sjediniti. Postoji više stilova joge koje vuku porijeklo iz različitih tradicija, ali općenito se misli na jogu opisanu u klasičnom djelu Yoga-sutra koje se pripisuje gramatičaru i liječniku Patanjaliju koji je vjerojatno živio u 2. st. pr. n. e.

Joga se u današnje doba prilagođava različitim društveno-kulturnim okvirima i postaje globalnim fenomenom koji se temelji na kulturnoj neutralnosti i univerzalnosti što omogućuje prakticiranje vježbi i meditacije u gotovo svakom kutku svijeta.

Vježbe uz more

U Kostreni instruktorica Maja ponedjeljkom, srijedom i petkom od 6 do 7 sati ujutro drži vježbe ispod Moscquito bara (Zelena vrata). Cijena sata iznosi 40 kuna, a termini će ostati aktivni tijekom ljeta sve do 30. rujna. Osim prostirke i dobre volje, potrebno je samo ustati rano ujutro i uživati u vježbama uz more. Dodatne informacije možete dobiti od instruktorice Maje na 099 5025877 ili putem poveznice: https://www.facebook.com/profile.php?id=100006995328603.

Tjelesne vježbe joge uklanjaju posljedice lošeg držanja tijela, pospješuju pokretljivost i stabilnost kralježnice te imaju jedinstven utjecaj na uravnoteženje cjelokupnog živčanog, endokrinog i krvožilnog sustava te na rad srca i unutarnjih organa. Uz vježbe pravilnog disanja, opuštanja i meditacije potiče se tjelesna i mentalna ravnoteža, povećava koncentracija, samosvijest, radna sposobnost te sklad i unutarnji mir.