Općina - prijatelj djeceVrtić

Još jedna uspješna vrtićka godina

Pedagoška je godina obilovala aktivnostima: unatoč COVID okolnostima mališani su putovali, održavali radionice i sportske susrete, igrali se i rasli u sigurnom i poticajnom vrtićkom okruženju.

Svaka pedagoška godina ima svoja obilježja koja ostaju u dužem sjećanju, a naravno, draže su nam one simpatične i ugodne uspomene.

Sigurnost i rutina u svim uvjetima rada

Posljednje dvije godine rada vrtića potpuno su drugačije od prijašnjih. Iako ih je vezala zajednička karakteristika, koja je svima na neki način promijenila život, opet je svaka godina imala svoje posebnosti. Dok je ona prošla bila puna neizvjesnosti, nelagode pa  i straha zbog potpuno novih situacija, ova godina ipak je bila manje uznemirujuća, već pomalo uhodana u „novo normalno”. Unatoč tome bila je zahtjevna, iziskivala je puno fleksibilnosti, razumijevanja i stalnog prilagođavanja.

Kako je jedna od važnih zadaća vrtića pružiti djeci osjećaj sigurnosti, rutine i međusobnog druženja, nastojali smo to i omogućiti u novim uvjetima. Dobra prilika ukazala se s popuštanjem epidemioloških mjera i odmah smo bili spremni vratiti se tradicionalnim zbivanjima koji obilježavaju završetak pedagoške godine.

Od izleta do rastanka s vrtićem

Naravno, bili su to izleti koji su nam nakon dugo vremena značili ponovno izlazak iz vrtića koje svi nestrpljivo čekamo. Djeca iz šest skupina boravila su na poludnevnim ili cjelodnevnim izletima, a odredišta su bila Istra, Ranč Barba Tone i Feštinsko kraljevstvo, Crikvenica  te obližnja Udruga Pegaz Rijeka.

Bili smo aktivni i na području naše Općine. Organizirali smo Olimpijadu, nalik na onu u kojoj godinama sudjelujemo. Natjecali smo se međusobno uživo, na stadionu NK Pomorac, ali i  virtualno s drugim vrtićima naše županije (o čemu više možete saznati iz videozapisa na kraju članka). Ponovno smo bili domaćini „Dnevnog boravka 27 susjedstava te u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji ponudili igru i stvaralaštvo na vječnu temu našeg kraja – more.

I za kraj… kakav bi to bio završetak godine bez oproštaja od generacije koja polazi u školu? Tri skupine, koje su polazili predškolci, organizirale su prigodan program i svečano se oprostili od dana provedenih u vrtiću. Želimo im sretne školske dane, a nama koji ostajemo u vrtiću, što brži povratak u bezbrižnije dane s više druženja, radionica, svečanosti i lijepih uspomena.