KostrenaOpćina - prijatelj djeceŠkola

Još jedni aktivni školski praznici u Kostreni – EKO kamp od 19. do 22. travnja

EKO kamp održat će se u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji (Sv. Lucija 14) od 19. do 22. travnja 2022. godine. Kamp je namijenjen osnovnoškolskoj djeci od 2. do 8. razreda.

EKO kamp osmišljen je kao kombinacija radionica iz područja održivog razvoja i društvenog angažmana. Uvjet za sudjelovanje je da dijete sa sobom svaki dan ima:

  • bocu za vodu (ne jednokratnu)
  • posudu za hranu
  • pribor za jelo (ne jednokratni).

Cilj je poticati djecu u svim postupcima i situacijama da što manje rabe plastiku i tako ne stvaraju otpad.

Praktične informacije:

Za sudjelovanje na EKO kampu prijaviti se može do petka, 1. travnja putem poveznice: https://forms.gle/rBeBa56F7Ggmm15y9

Kamp traje četiri dana (19. – 22. 4. 2022.) od 8 do 16 sati. Roditeljima je omogućeno da svoju djecu dovedu već u 7:30 sati.

Polaznicima će biti osiguran ručak i međuobrok.
Radionice traju do 16 sati, a roditelji dijete moraju pokupiti do 16:30 sati.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti mailom na mia.mohoric@ckk.hr ili na telefon 051/209041 (informacije telefonom dostupne od 8 do 16 sati radnim danom).

Kamp se održava u sklopu projekta “Stori po svoju”.
„Stori po svoju“ je pilot program kojim se djecu i mlade potiče na usvajanje različitih znanja i vještina, tzv. makers (uradi sam) kulture, na veći društveni angažman i stvaranje okruženja u kojem uče djelujući u svojoj zajednici, povećavajući kvalitetu života i stvarajući dodatnu vrijednost sebi i drugima. Makers kultura naglašava učenje kroz rad u specifičnom društvenom i socijalnom okruženju kroz neformalno, umreženo, vršnjačko i zajedničko učenje, motivirano zabavom, osobnim i društvenim razvojem. Prijavitelj i nositelj projekta Stori po svoju je Općina Kostrena, a partneri su Grad Rijeka, Grad Kraljevica i Centar kulture Kostrena Projekt se financira u 100% iznosu iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Trajanje projekta je od veljače 2021. do veljače 2023.