Sport

Juniori “Pomorca 1921” obranili titulu prvaka

Juniorska ekipa NK “Pomorac 1921” u godini u kojoj se slavi 100 godina igranja nogometa u Kostreni, pobjedom nad NK “Naprijed” s Hreljina, osvojila je Županijski kup.

Čestike mladim igračima i trenerima NK “Pomorac 1921” ovih dana pune novinske stupce jer su juniori pobijedili u finalu i obranili titulu županijskih prvaka, a to je prava rijetkost u mlađim uzrastima.

Utakmica je odlučena jedanaestercima, a da nije lako obraniti titulu prvaka svjedoči i Antun Božanić, kapetan juniorske ekipe i seniorski igrač Pomorca: – Utakmica na Hreljinu bila je vrlo napeta do samog kraja te treba izdvojiti našeg golmana Tomislava Jovića koji se pokazao kao majstor za penale! Ovogodišnja i prošlogodišnja ekipa dosta su različite, puno je tu novih igrača koji su se odlično uklopili i nadomjestili igrače od prošle godine. Čestitke ekipi i treneru, mislim da nije mala stvar i drugu godinu zaredom osvojiti kup pogotovo jer smo igrali protiv kvalitetnih ekipa i dva puta prošli na penale, ali mislim da nas je nagradilo to što smo vjerovali do kraja da možemo. – naglasio je kapetan Božanić.

Momci su slavili rezultatom 5 – 6 (2 – 2), a jedanaesterce su postigli Negiehta, Vinković, Alić i Corazza dok su za hreljinsku momčad jedanaesterce postigli Drenik, Pirić i Klić. Za “Pomorac 1921” igrali su:  Jović, Ivančok (59′ Martinez, 90’+4 Ivanda), Šafar (83′ Kirinčić), Čulina, Tonković, Alić, Krpan, Božanić (83′ Negiehta), Vinković, Corazza i Maulana pod vodstvom trenera Davora Dželalije.

Juniori Pomorca treniraju sa seniorima što doprinosi kvaliteti mlade ekipe: – Klub je vrlo posložen, umjetna trava se završava što će nam još dodatno pomoći za napredak. Od svakog trenera se pokupi ponešto, zahvalan sam treneru seniorske ekipe Vladimiru Jeriću na ukazanom povjerenju koje dobivamo u seniorima te treneru juniora Davoru Dželaliji na savjetima koje nam daje u igri i izvan nje.- ističe Antun Božanić.

Nadamo se da će seniorska ekipa, koja je u četvrtini finala kupa protiv “Orijenta 1919”  u utorak, 19. listopada u 15:30 na Žuknici te ekipa starijih pionira, koja je također finalist kupa, slijediti stope naših juniora i prezentirati rad kluba i Kostrenu na najbolji mogući način!

Svi skupa možemo biti ponosni na igrače NK “Pomorac 1921” te zaželjeti uspjeh seniorima, a čestitke na izvrsnom uspjehu zaslužuje i uprava kluba, čija škola nogometa daje učinkovite rezultate.