Općina - prijatelj djeceRoditeljski kutakVrtić

Kako biti dobar roditelj koji postupa u najboljem interesu djeteta?

Da su odgoj i poučavanje djece lagani, misle samo oni ljudi koji to nikada nisu probali.

U Dječjem vrtiću „Zlatna ribica“ već se godinama provode radionice „Rastimo zajedno“ u sklopu projekta „Prve tri su najvažnije“ u kojima se roditeljima uz smjernice stručnih voditelja pruža podrška u roditeljstvu – jednoj od najljepših i najtežih zadaća.

Jesmo li preblagi ili prestrogi roditelji? Kako postupiti u svakodnevnim situacijama, poput one kad u trgovini dijete počne histerično zahtijevati određenu stvar ili kad odbija poći na spavanje? Kroz predavanja i vježbe koje su vodile pedagoginja Bruna Rubinić te odgojiteljice Nataša Đilas i Sandra Krstačić završio je ciklus radionica u trajanju od osam tjedana tijekom kojih je pet polaznika osnažilo svoje roditeljske kompetencije.

Kroz predavanja, razgovore vježbe i druženje polaznici su stjecali znanja i vještine potrebne za stvaranje boljeg odnosa s djetetom. Dijeljenjem iskustva postajemo jači i samopouzdaniji, a pri suočavanju sa svakodnevnim izazovima roditeljstva, dobro je imati na umu jasne smjernice koje vode do željenih rezultata. Roditelji koji su prošli ciklus radionica „Rastimo zajedno“ veoma su zadovoljni načinom rada i smatraju da je edukacija doprinijela tome da se osjećaju sigurnije u izazovnim situacijama, ali i u svakodnevnom odgoju, igri i kvalitetnom provođenju vremena s djecom.