KostrenaKultura

Kino kod nas: “100% Vuk” i “Tereza37”

U četvrtak 11. studenog u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji bit će prikazan animirani film “100% Vuk” i hrvatski film “Tereza37”.

Kino kod nas je ponovno kod nas i to s dvije projekcije – jedna za djecu, a druga za one nešto starije. Prvi je na rasporedu u 18 sati animirani film “100% Vuk”, a u 20 sati “Tereza37”. Cijena ulaznice iznosi 20 kuna, a mogu se kupiti putem sustava mojekarte.hr ili na blagajni Čitaonice 30 minuta prije početka filma.

Strašni vuk ili divlja pudlica?

“100% Vuk” je priča o Freddyju, nasljedniku ponosne obiteljske loze vukodlaka. Uvjeren da će postati najstrašniji vukodlak ikad, Freddy ostane šokiran kada na svoj 14. rođendan njegovo prvo “ratovanje” pođe po zlu, pretvarajući ga u divlju… pudlicu.  Starješine čopora bacile su kost, a Freddy mora do sljedećeg izlaska Mjeseca dokazati da ima pravo vučje srce ili riskirati da bude zauvijek izbačen iz čopora. Freddy mora prevladati svoju ružičastu i pahuljastu vanjštinu kako bi dokazao da je još uvijek 100 % vuk.

“Tereza37” uz gostovanje redatelja Danila Šerbedžije 

Tereza ima 37 godina, živi u Splitu. Nakon nekoliko spontanih pobačaja saznaje kako postoji vjerojatnost da genetski nije kompatibilna sa svojim suprugom. Već duže osjeća pritisak okoline te započne preispitivati svoj rutinirani brak što potakne niz događaja koji će joj promijeniti život u duhu novostečene slobode i istine koja je samo njezina.

“Tereza37” svjetsku premijeru imala je na prošlogodišnjem Pulskom filmskom  festivalu, na kojem je osvojila čak šest Zlatnih arena, a međunarodnoj publici prvi put se predstavila na 36. Međunarodnom filmskom festivalu u Varšavi. Film od tada putuje po festivalima diljem svijeta (Španjolska, Crna gora, Poljska, Francuska, SAD, Švedska, Srbija, Libanon), a osim u Puli, nagradom se ovjenčao na prošlogodišnjem Zagreb Film Festivalu, na kojem je osvojio Nagradu publike u programu Ponovno s nama, Zlatni bicikl. Film je osvojio i Nagradu za ženska postignuća na Balkanskom festivalu novog filma u Stockholmu, kao i Nagradu za najbolju žensku ulogu na Međunarodnom filmskom festivalu u Beogradu – FEST 2021.

Na projekciji filma u Kostreni gostovat će redatelj filma Danilo Šerbedžija.