KostrenaKultura

Kino kod nas: Gaming event i “Murina” u četvrtak u Čitaonici

U četvrtak, 28. studenog, u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji zbog velikog interesa ponovno će se održati Gaming event. U večernjim satima bit će prikazan film “Murina”.

Centar kulture Kostrena u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom i projektom Kino Istra za sve ljubitelje videoigara ponovno dovodi igranje Fortnitea i FIFA-e na velikom ekranu u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji.

Igranje će trajati od 14 do 19 sati, a namijenjeno je djeci i mladima uzrasta 7+ godina. Ulaz se ne naplaćuje.

U večernjem terminu nastavit će se program Kino kod nas, a bit će prikazan višestruko nagrađivan hrvatski film “Murina”. Na kostrenskoj projekciji gostovat će producent Danijel Pek koji će dati kratki uvod i osvrt na film. Program počinje u 19:30, a ulaznice po cijeni od 20 kuna moguće je kupiti putem sustava mojekarte.hr ili na blagajni Čitaonice 30 minuta prije početka filma. Covid potvrde nisu potrebne, ali je broj mjesta ograničen.

“Murina” je film o napetom odnosu šesnaestogodišnje Julije i autoritarnog oca Ante koji počinje pucati kada u njihov dom na otoku stigne stari obiteljski prijatelj. Dok je otac zaokupljen pokušajima da s njim sklopi posao života, karizmatični gost Juliji otvara sve više prostora slobode te u njoj budi revolt prema roditeljima. Tijekom jednog vikenda ispunjenog velikim očekivanjima, Julija uvlači obitelj u opasni vrtlog strasti i nasilja.

Film je režirala Antoneta Alamat Kusijanović koja uz Franka Grazianoa potpisuje i scenarij. Igraju: Gracija Filipović, Leon Lučev, Danica Ćurčić i Cliff Curts.