KostrenaKultura

Kino u Kostreni – Halla i Rocca mijenjaju svijet

Kino se vraća u Kostrenu – filmskim projekcijama uživo vraćamo se za 8. mart, na Dan žena, filmovima o dvjema posebnim junakinjama.

Halla je žena u najboljim godinama, voditeljica islandskog pjevačkog zbora koja ima tajnu misiju – vodi privatni ekološki rat s lokalnim industrijskim divom. Rocca je njemačka Pipi Duga Čarapa, živi sama sa svojom vjevericom i pred njom je novi veliki korak – prvi put kreće u školu.

Dan žena uz filmske junakinje

ROCCA MIJENJA SVIJET (r. Katja Banrath, Njemačka), film namijenjen učenicima sedmih i osmih razreda OŠ Kostrena.

Dvije sasvim posebne junakinje otvorit će sezonu projekcija u Kina u Kostreni, prigodno za Dan žena. Dok će film za mlade gledatelje „Rocca mijenja svijet“ biti prikazan u Osnovnoj školi Kostrena, film „Halla ide u rat“ projekcija je otvorena za široku publiku, u Narodnoj čitaonicu u Kostreni Sv. Luciji. Uz sve propisane epidemiološke mjere, projekcija započinje u 19 sati, a ulaz je besplatan.

HALLA IDE U RAT (r. Benedikt Erlingsson, Island, Francuska, Ukrajina) prikazat će se u ponedjeljak, 8.3. u Narodnoj čitaonici u Kostreni sv. Luciji u 19 sati.

Kino u Kostreni (KuK) pridruženi je projekt Kina Istra, kojem je cilj oživljavanje projekcija na velikom platnu u sredinama u kojima nema aktivnog kina.

Kino Istra priprema oko 150 projekcija, specijalnih događanja, radionica i gostovanja kojim će kroz cijelu godinu publiku pozivati u nove filmske čarolije i avanture. Projekt je posebno usmjeren na popularizaciju kino-prikazivanja među djecom pa je polovica sadržaja namijenjena publici školske dobi.

 

Nositelj projekta je Motovun Film Festival, dok se program Kino u Kostreni organizira u suradnji s Centrom kulture Kostrena.

Projekt je podržao pilot-program Europske komisije „Kina kao inovativni centri lokalne zajednice“, kao i Hrvatski audiovizualni centar.