KnjižnicaKultura

Knjižnica dovodi ljepote Velebita

U Mjesecu hrvatske knjige Knjižnica Kostrena organizirala je putopisno predavanje Krunoslava Raca, poznatog fotografa divljih životinja.

Krunoslav Rac poznat je fotograf divljih životinja, pisac i veliki zaljubljenik u Velebit koji neumorno dokumentira ljepote hrvatske divljine. Predstavit će se putopisnim predavanjem, a kroz osobna iskustva i prekrasne fotografije, upoznat će nas s Velebitom, ljepotama biljnog i životinjskog svijeta kroz sva četiri godišnja doba.

Putopisno predavanje o Velebitu održat će se u utorak, 8. studenoga 2022. u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji s početkom u 19 sati.

Krunoslav Rac jedan je od rijetkih fotografa koji se može pohvaliti da je uživo u hrvatskim divljinama vidio smeđeg medvjeda, jazavca, vuka, divlju mačku pa i muflona, a popis tu ne završava.

Do 25. studenoga u holu ispred Knjižnice može se pogledati izložba “Mudrost vode” Sanje Vuković Grbac. Osnovni su motivi postavljene izložbe morske boje, valovi, oceani i prelijevanje boja u apstrakciji

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige održan je i zanimljiv susret s književnicom Marilenom Dužman čiji se romani u Knjižnici stalno traže. Simpatična Istrijanka često rabi domaću besedu u svojim romanima, a žanrovski se radi o realističnim životnim i ljubavnim pričama sa živopisnim junacima.