KostrenaKultura

Kolovoz bogat raznim kulturnim događanjima

Centar kulture Kostrena u kolovozu je pripremio bogat i raznovrstan program kulturnih događanja koja započinju održavanjem prepoznatljivog Kina u Kostreni.

Nakon koncerata s mora koji su održani tijekom srpnja, u kolovozu se nastavljaju kulturni programi pa nas tako očekuju dvije kinoprojekcije, predstave i koncerti.

Kino u Kostreni ove će se godine održati petu godinu zaredom, a prikazat će se dva filmska naslova – u petak, 12. kolovoza dječji crtani film Malci 2: Kako je Gru postao Grua u subotu, 13. kolovoza akcijska komedija Nepodnošljiva težina golemog talenta.

Kino u Kostreni održava se na trgu ispred Sportske dvorane Kostrena, a oba filma počinju u 21 sat. Ulaz je slobodan.

Na Trgu sv. Barbare u srijedu, 17. kolovoza gostuje predstava Ri Teatra Luda i novčić. Predstava namijenjena djeci predškolskog i školskog uzrasta govori o tome da bez truda i muke nema niti nauke. Predstava počinje u 21 sat, a ulaz je slobodan.

Predstava “Luda i novčić” namijenjena je najmlađima

Na atmosferičnoj pozornici plaže Veli jarak u petak, 19. kolovoza nastupit će svestrani umjetnik Vedran Ružić. Kostrenjanima i gostima predstavit će svoj multimedijalni projekt “6 metara” koji čine solo album, konceptualni film te serija instalacija i crteža. Cijeli opus radova kao temu vodilju imao je autorovu osobnu priču o rušenju obiteljskog doma zbog izgradnje autoceste. Koncert počinje u 21 sat, ulaz je slobodan.

Vesela, životna, duhovita, ljetna komedija Ako nećeš ti, hoće njih tri Ri Teatra na Trgu sv. Barbare gostuje u srijedu 24. kolovoza. Radnja predstave smještena je na jadranski otok u resort koji je nekada bio stari mlin, a koji vodi Mate, pomalo lijen tipičan Dalmatinac. Zaplet nastaje kad na otok stižu sestre Marica i Katica, dvije starije gospođe koje se bave sumnjivim poslovima i zapravo su u bijegu pred zakonom. Predstava počinje u 21 sat, a ulaz je slobodan.

Već idući dan, u četvrtak 25. kolovoza na plaži Veli jarak rasplesat će vas mladi Timido bend. Svirka počinje u 21 sat, ulaz je slobodan.

Obavijesti o promjeni održavanja programa u slučaju loših vremenskih uvjeta bit će objavljene na FB stranici Centra kulture Kostrena i portalu Naša Kostrena.

Organizator navedenih programa koji se održavaju u sklopu Kostrenskog leta jest Centar kulture Kostrena. Ulaz je na sve programe slobodan.