Kostrena

Komunalni radovi po mjeri mještana

Važnost pojedinih komunalnih radova ne mjeri se samo iznosima, nego i utjecajem koji će imati na svakodnevni život mještana.

Broj automobila na prometnicama stalno se povećava, samim time raste i potreba za parkirnim mjestima. Nedostatak parkirališta postaje sve veći komunalni problem pa Općina Kostrena u svojim investicijskim planovima nastoji odgovoriti na takve potrebe mještana.

U tijeku su završni radovi na uređenju javne površine u Maračićima koja je pretvorena u malo parkiralište. Sredinom veljače trebali bi završiti radovi na izgradnji parkirališta u naselju Vrh Martinšćice, a one mještane koji nemaju problema s parkiranjem limenih ljubimaca nego koriste javni prijevoz, razveselit će vijest o postavljanju nove autobusne čekaonice iz smjera Rijeke, pošto je do sada u ovom naselju postojala natkrivena autobusna čekaonica samo u smjeru prema Rijeci. Upravo je izvedena temeljna ploča za njezino postavljanje, a kao i parkiralište u izgradnji, trebala bi biti završena sredinom veljače.

Sredinom počinje izgradnja još jednog parkirališta, u naselju Perovići, dok će se najveće parkiralište graditi u naselju Paveki, za koje bi kroz koji dan trebala biti raspisana javna nabava. Početak radova planiran je u prvim danima travnja. Sve četiri pozicije nalaze se u naseljima gdje je problem nedostatka parkirališta bio najizraženiji, što radi specifičnog formiranja tih naselja s privatnim kućama koje nemaju okućnicu ili je kao u slučaju Paveka, riječ o naselju sa višestambenim zgradama.