KostrenaKultura

Koncert s mora: Duško Jeličić Dule i Bonaca – odgođen za 13. 7.

I ovog ljeta Centar kulture Kostrena ponovno organizira koncert s mora. Zbog vremenskih uvjeta koncert je odgođen za srijedu, 13. srpnja kada će s početkom u 17:30 na brodu Dezinsekcije kostrenskim uvalama zaploviti Duško Jeličić Dule i Bonaca.

Izvrsne reakcije slučajne publike s plaže na prošlogodišnje održane koncerte s mora Nikoline Tomljanović te bendova PachaMama Street Connection i Kantriders, potaknule su organizatore da se i u ovoj ljetnoj sezoni nastavi s koncertima ovog tipa.

Odmah idućeg dana, u četvrtak, 14. srpnja u 21 sat na trgu kod Sportske dvorane Kostrena dovedite svoje najmlađe na predstavu „Palačinka mog života“ Gradskog kazališta lutaka. Ulaz je slobodan.

Duško Jeličić Dule osnivač je, tekstopisac i pjevač opatijske ČA–val grupe Bonaca, otac ČA-vala , otac Balinjerade, nono ČA-rocka i rado viđen gost svih događanja Istre i Kvarnera. Pjevač osebujna vokala  više od 50 godina prisutan je na glazbenoj sceni primorskog kraja i cijelu je svoju karijeru posvetio upravo pjesmama o ljudima, ljepotama i simbolima Kvarnera. Stvarao je i pjevao na čakavskom narječju bez obzira na trendove te tako uspio doživjeti glazbeni kontinuitet dulji od 50 godina i postati pravi promotor domaće besede.

Njegov bogat zabavni repertoar ovog će četvrtka imati priliku čuti kostrenski kupači na nekoliko lokacija – uvala i plaža.

Koncerti s mora održavaju se u sklopu programa Kostrenskog leta, u organizaciji Centra kulture Kostrena uz podršku tvrtke Dezinsekcija d.o.o.