Kostrena

Koncertom klape Intrade završilo Kostrensko leto

Koncertom Tomislava Bralića i klape Intrade zaključena je ovogodišnja manifestacija Kostrensko leto koja je Kostrenjanima i njihovim gostima kroz sva tri ljetna mjeseca ponudila brojne zanimljive programe.

Više od tisuću posjetitelja okupilo se jučer u Sportskoj dvorani u Kostreni i u sjajnoj atmosferi, puna dva sata u glas pjevalo s popularnom klapom Intrade. Vrijeme je utjecalo na promjenu lokacije iz Podurinja u zatvoreni prostor, a termin koncerta preklopio se s utakmicom Rijeke i Lillea, no popularnost ove klape teško da može išta nadmašiti i omesti njihove brojne funove u dolasku na koncert pa je i jučerašnji bio ispunjen gotovo do posljednjeg mjesta. Tako je na najljepši mogući način zaključeno još jedno Kostrensko leto čiji su programi kroz sva tri ljetna mjeseca privlačili u Kostrenu brojne posjetitelje.

 

Od lipnja do kolovoza Kostrenjani i njihovi gosti uživali su u brojnim zanimljivim sadržajima koji su pretvorili Kostrenu u nezaobilaznu ljetnu destinaciju. Obalna šetnica, kostrenske plaže i trgovi, bili su velika ljetna pozornica na otvorenom i odredište ljubitelja glazbe, dobre hrane, zanimljivih kino i kazališnih predstava.

Lipanj su obilježila sportska dogašanja poput tradicionalnog 46. memorijalnog nogometnog turnira Egon Polić i Prvenstva Hrvatske u supersprint triatlonu, nogometnog kampa, školi jedrenja i ronjenja, pa čak i tečaj vrtlarenja u skladu s prirodom dok je srpanj bio u znaku odlične zabave u organizaciji Turističke zajednice općine Kostrena poput vikend gastro manifestacije Kostrena Food Corner, tradicionalne Kostrenske noći na kojoj je publiku zabavljao popularni Jole i novog glazbenog festivala Jedna noć u Kostreni, čiji je naziv inspiriran poznatim starim šlagerom o jednoj noći u Kostreni. Već u prvom izdanju festival je okupio brojne vrsne izvođače, a namjera je da se svake godine predstavi barem jedna nova skladba tematski vezana za Kostrenu i tijekom godina kreira glazbena razglednica kao jedinstven zvučni suvenir Kostrene.

Srpanj je zaključio koncert Pjevačkog zbora mladih “Josip Kaplan” i još jedan kostrenski koncert s mora PachaMama Street Connection benda u organizaciji Centra kulture Kostrena. Koncerti s mora nastali su kao kreativni odgovor na zabranu javnih okupljanja tijekom pandemije kada su izvođači ploveći od plaže do plaže zabavljali kupače u moru i na plažama, a kako su bili odlično prihvaćeni od publike, nastavili su se organizirati.

Centar kulture osmislio je kolovoz u znaku popularnih kino projekcija i zanimljivih predstava. Šestu godinu zaredom održano je ljetno Kino u Kostreni na trgu ispred Sportske dvorane uz projekcije dva filmska hita – “Super Mario Bros Film” i komediju “Cura za sve”. Na Trgu sv. Barbare održane su dvije predstave Ri Teatra, dječja „Zbrko i Oli“ i „Ljubav je na Vrelu“, koja aludira na popularni televizijski reality “Ljubav je na selu”. U Narodnoj čitaonici održane su i dvije predstave u kojima su sudjelovali polaznici glumačkog kampa.

Kostrensko leto organizirali su Turistička zajednica općine Kostrena i Centar kulture Kostrena pod pokroviteljstvom Općine Kostrena te uz podršku Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Kvarnera, Komunalnog društva Kostrena kao i sponzora  -Dezinsekcija Rijeka, Ine d.d. te tvrtke Ceramiche Mariner.

Završetkom ljeta, u Kostreni kreće jedna od najdugovječnijih kulturnih manifestacija riječkog prstena 22. Jesen u Kostreni koja će od 21. rujna do 26. listopada jesenske dane obojiti smijehom i zabavom uz osam hit predstava.