KostrenaSport

Košarkaši Škrljeva u Kostreni do minimalne pobjede nad Osijekom

Tko će sljedeće sezone igrati Favbet Premijer ligu: Depolink Škrljevo u Osijek nosi poen viška

Polaganjem Viga Barta sa sirenom košarkaši DepoLink Škrljeva minimalno su pobijedili Vrijednosnice Osijek 81:80 u prvo utakmici za popunu Favbet Premijer lige.

Prva četvrtina je pripala DepoLink Škrljevu rezultatom 24:19. Iako su Zeleni na početku utakmice imali vodstvo 6:2, već u trećoj minuti su izišli iz bonusa pa u sljedećoj Vrijednosnice Osijek dolaze u prvo vodstvo pri rezultatu 8:9. Trener Edi Dželalija morao je pozvati minutu odmora nakon koje Zeleni odlaze na plus devet 18:9. Kod domaćina u prvih deset minuta najučinkovitiji je bio Nikola Stanojević s 11 postignutih koševa, dok je s druge strane Robert Kujundžić postigao sedam.

Početkom druge četvrtine, točnije u 13′ Zeleni imaju najveću prednost od plus dvanaest 33:21, da bi Brokeri u samo dvije minute došli na minus jedan 36:35. Imali su gosti u tri navrata minimalnu prednost, ali se na veliki odmor otišlo rezultatom 44:44. U prvom poluvremenu najučinkovitiji bio je Stanojević s 14 postignutih koševa, dok je od VROS-a Kujundžić postigao 12. Kod Zelenih se Travion Jamar Hollovell zaustavio na tri postignute trice.

Vrlo zanimljiva igra viđena je u trećoj četvrtini na kraju koje su domaćini imali plus četiri 60:56. I u nastavku domaćin ima stalnu prednost da bi se na mini odmor otišlo prednošću DepoLink Škrljeva.

Posljednjih deset minuta vodila se izjednačena borba uz čak četiri izjednačenja, da bi gosti u posljednjih dvadesetak sekundi ušli prednošću 80:77. Ipak na kraju ukradena lopta od strane Noe Svobode i dodavanje do Barta donijeli su minimalnu prednost pred uzvrat u srijedu u Osijeku.

Najučinkovitiji na utakmici bio je Hollowell s 18 postignutih koševa iz šest trica. Bart i Stanojević kod DepoLink Škrljeva postigli su 15, dok su na strani Vrijednosnica Osijek Makai Jamar Ashton i Robert Kujundžić postigli po 16.