KostrenaScena

Kostrena domaćin desete tatoo konvencije

Deseti Rijeka Tattoo Expo održat će se od 26. do 28. studenoga u Sportskoj dvorani Kostrena.

Jubilarno izdanje prve hrvatske tattoo konvencije, petu godinu zaredom održava se u Sportskoj dvorani Kostrena u kojoj će ugostiti više od 100 tattoo artista iz desetak europskih zemalja, koji će se  natjecati u čak 14 kategorija.

Tijekom desetljeća održavanja, Rijeka Tattoo Expo razvio se u kvalitetnu međunarodnu manifestaciju, prepoznatu daleko izvan nacionalnih okvira. Priča o konvenciji započela je 2010. godine u Rijeci, gdje se održavala prvih pet godina. Konvencija je iz godine u godinu imala sve veći broj sudionika i u potrazi za većim prostorom, novi dom konvencije u njezinu šestom izdanju postala je Sportska dvorana u Kostreni.

– Od šestog izdanja smo u Kostreni u kojoj smo izuzetno dobro prihvaćeni, kako od strane naših domaćina  KD Kostrena koji upravlja dvoranom, tako i od mještana, a zahvaljujući dobroj lokaciji iz godine u godinu raste nam i posječenost. – rekla je Mia Mohorić, jedna od organizatorica Rijeka Tattoo Expoa.

Manifestaciju svake godine posjeti 3 do 4 tisuće ljubitelja tattoo umjetnosti i onih koji će to tek postati. U stalnom je porastu i broj zainteresiranih tattoo artista koji žele proniknuti u tajnu male, uspješne kostrenske konvencije.

Već godinama imamo listu čekanja, a ove godine je broj prijavljenih tattoo artista najveći do sada i na nažalost nismo bili u mogućnosti primiti sve one koji su željeli doći. Rado bismo svima dali priliku da osjete energiju naše konvencije, ali  jednostavno u dvoranu više ne stane niti jedan štand. – objasnila je Mia Mohorić.

Kostrenska izdanja konvencije pokazala su da se trudom i predanim radom te prije svega ljubavi prema onome što se radi i u ovim otežanim uvjetima može organizirati uspješna manifestacija na koju su njezini organizatori s razlogom ponosni.

Organizacija ovogodišnjeg Tattoo Expoa prilagođena je epidemiološkim okolnostima i propisanim mjerama. Za sudjelovanje i posjećivanje konvencije potrebno je posjedovati COVID potvrdu o cijepljenju ili dokaz o preboljenju ili negativan test. Posjetiteljima će biti osigurana mogućnost testiranja na ulazu u dvoranu, a cijena testiranja bit će nakndano objavljena na mrežnoj stranici konvencije i njezinim društvenim mrežama.

Iz organizacijskog tima najavljuju i zanimljiv zabavni program, prilagođen epidemiološkim mjerama pa će tako posjetitelji moći uživati u nastupima „iz zraka“, poput plesa na svili i trapezu, a organizatori pripremaju i programe iznenađenja.

Natjecanja artista svakako su najvažniji dio konvencije, a oni će se ove godine natjecati u 14 kategorija, među kojima su i Best Forest Theme, Best Realistic Color, Best Old School, Best Horror Theme, Best of Day… Posljednjeg dana konvencije dodijelit će se nagrada za najbolju tetovažu konvencije – Best of Show.

U posebnom natjecanju moći će sudjelovati i posjetitelji i to u izboru za najgoru tetovažu, a “pobjednik”, odnosno vlasnik najgore tetovaže, osvojit će 3 tretmana laserskog uklanjanja tetovaže pod pokroviteljstvom GHOST Tattoo & laser removal.

Ulaznice za 10. Rijeka Tattoo Expo moći će se kupiti isključivo na ulazu u dvoranu, po cijeni od 30 kuna za jednodnevnu ulaznicu ili 50  kuna za sva tri dana.