KostrenaSport

Kostrena Mountain Trail zaključio zanimljiv outdoor vikend

U Kostreni je uspješno zaključeno treće izdanje utrke Kostrena Mountain Trail na čijem se startu u Sv. Luciji okupilo 180 trkača iz čak 12 zemalja.

Kostrenski outdoor vikend započeo je finalonom utrkom Zimske lige, a zaokružen je atraktivnom međunarodnom trail utrkom na dvije staze, u dužini od 10 km i 20 km, koje prolaze nekim od najljepših kostrenskih predjela i vidikovaca.

Uz hrvatske trkače na 3. Kostrena Mountain Trailu nastupili su trkači iz čak 12 europskih zemalja. Utrka je ove godine uvrštena u kalendar međunarodne trail organizacije što će zasigurno doprinijeti njezinom međunarodnom ugledu i prepoznatljivosti.

Na stazi od 10 kilometara ciljem je prvi prošao Luka Nedeljković, drugi je bio Nizozemac Brian Kamstra, treći Marin Babnik dok je Inga Jurić bila prva među natjecateljicama i deveta u ukupnom poretku.

Stazu 20 kilometara prvi je istrčao Igor Horvat, drugi je bio Francuz Dimitri Chapelle, treći Vanja Cerovac, a među natjecateljicama je najbrža bila Ingrid Nikolesić s devetim mjestom u ukupnom poretku.

Službeni rezultati objavljeni su na stranici utrka.com.

Utrku Kostrena Mountain Trail organizira Sportsko rekreativno društvo Alpe Adria Trek i Trail pod pokroviteljstvom Općine Kostrena i Turističke zajednice općine Kostrena.