KaféKulturaŠkola

Kostrena na PjesmaRIci

Uz voditeljicu Natašu Tonković, profesoricu Glazbene kulture, Osnovna škola Kostrena sudjelovala je na koncertu u sklopu projekta PjesmaRIca2.

U Exportdrvu 2. prosinca predstavljen je projekt PjesmaRIca2 u kojem većinom školski zborovi iz Rijeke i okolice pjevaju obrade riječkih pop i rock klasika. Izvrsnim koncertom publici su se predstavili zborovi iz osnovnih škola Zamet, Trsat, Kantrida, Gornja Vežica, Sveti Matej Viškovo, Podmurvice, Opatija, Kostrena, Eugen Kumičić, Dolac, Pećine, Ravna Gora, Fran Franković, Lovran i Matulji te iz GAM-a i Prve riječke hrvatske gimnazije.

Osnovna škola Kostrena predstavila se zborom i solisticama Leom Kučan i Linom Banić, a pjevali su obradu pjesme grupe En Face “Sve se mijenja”. Pripremila ih je i vodila Nataša Tonković, profesorica Glazbene kulture u OŠ Kostrena.

Iako je sada učenica srednje škole, Lina Banić pridružila se svojoj osnovnoj školi, a s ponosom možemo zaključiti da imamo novu kostrensku pjevačku zvijezdu: Lina je, naime, pjevala prateće vokale na koncertu i već se profilirala kao talentirana mlada glazbenica.

Posebno valja istaknuti i sudjelovanje Osnovne škole Mitnica iz Vukovara koja je cijeli projekt iz regionalnog pretvorila u nacionalni, a na koncertu su sudjelovali putem lijepog videospota. Budući da se projektom nastoji popularizirati poznati riječki rock i pop zvuk, vjerujemo da će velik interes škola, mentora i učenika doprinijeti razvoju glazbenog ukusa našeg društva.