KostrenaKulturaOpćina - prijatelj djeceRoditeljski kutak

Kostrena u oku djeteta

U holu Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji od 10. do 23. studenog imali smo priliku pogledati radove Mićih pinelaša.

Polaznici likovnih radionica Mali pinel, zastupljeni na ovoj izložbi, djeca su u dobi od sedam do četrnaest godina. Mali pinel djeluje pod Likovnom udrugom Veli pinel, a voditelj je Edi Gustin, mag. lik. ped.

– Djeca trebaju komunikaciju s okolinom, ova nam je izložba pokazatelj toga. Vrlo je važno podržati dijete u samostalnom stvaranju misli i ideja i biti otvoren prema njihovim jednostavnim rješenjima. Uloga je voditelja osigurati optimalne i poticajne uvjete potrebne za nesmetano likovno stvaralaštvo djeteta. Likovne aktivnosti potiču opuštanje cijelog organizma što rezultira  kvalitetnijim življenjem. Rješavanje problema koje donosi likovni proces i traženje novih spoznaja pridonosi razvoju divergentnog mišljenja i kreativnosti. Usmjeriti dijete k slobodnom i kreativnom razvoju spoznajnih vrijednosti kroz likovno stvaralaštvo od iznimnog je značaja. Djeca putem nesputanog manipuliranja i istraživanja svojstava i mogućnosti likovnih materijala i pribora razvijaju pozitivan odnos i sigurnost kako u likovnom stvaralaštvu tako i u životu – naveo je Edi Gustin.

Likovne aktivnosti potiču fokusiranje, odnosno usmjeravanje pažnje, pa učestalo bavljenje likovnošću djeluje na bolju koncentraciju i u drugim aktivnostima.

Cilj radionica Malog pinela jest pozitivno  utjecati na cjelokupan rast i razvoj djeteta putem likovnog stvaralaštva te podržavati djecu da kroz likovnu umjetnost izraze ideje, emocije i vjerovanja.

U galeriji možete vidjeti radove koji su bili izloženi, a pored svakog rada stoji i mali umjetnik.